نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی


طلاق توافقی در تهران
در طلاق توافقی هم زن و شوهر خواهان طلاق هستند و هم در طلاق توافق می کنند و هم در تمام مسائل مالی و غیر مالی طلاق توافق می کنند. در واقع در طلاق توافقی زوجین نیازی به داشتن دلایل محکمه پسند برای طلاق در دادگاه ندارند و برای تقدیم دادخواست طلاق توافقی تنها شرط لازم، توافق زن و مرد برای طلاق است.

توافقات زوجین در طلاق توافقی عبارتند از:

1- میزان و نحوه پرداخت مهریه و میزان بخشش بخشی از آن

2- تعیین وضعیت نفقه و مخارج دوران عقد و عقد

3- در صورت داشتن فرزند مشترک، توافق در مورد حضانت و سرپرستی طفل و نحوه ملاقات با طفل.

4- توافق بر مهریه

5- بررسی و موافقت با شرایط اولیه در سند ازدواج در خصوص تقسیم اموال

6- هرگونه قرارداد مالی دیگر
زوجین باید با توافق با یکدیگر در مورد مسائل طلاق تصمیم بگیرند و سپس توافقات خود را به صورت کتبی و امضا شده به دادگاه ارائه کنند.

همچنین در خصوص توافقات زوجین در طلاق نیز باید توجه داشت که امکان تغییر توافقات زوجین وجود دارد و زن و شوهر می توانند در هر مرحله از دادرسی یا مراجعه به دفتر رسمی طلاق هنگام ثبت نام، آن را تغییر دهند. طلاق و یا حتی پس از ثبت طلاق. توافقات آنها را تغییر دهید و بر اساس آن عمل کنید.

همچنین در صورتی که زوجین از طلاق توافقی پشیمان شوند، در صورت عدم مراجعه به دفترخانه برای اجرای و ثبت طلاق، اعتبار گواهی عدم امکان سازش پس از سه ماه پایان می یابد و نیازی به مراجعه به دادگاه نیست. یا رأی دادگاه را لغو کند.

اگر تصمیم به طلاق توافقی از همسرتان دارید اما از حقوق خود در طلاق توافقی اطلاعی ندارید با وکیل طلاق توافقی در تهران تماس بگیرید و از حقوق خود در طلاق توافقی مطلع شوید.
طلاق از طرف زن به دلیل عسر و حرج
عسر و حرج یکی از مهم ترین دلایل طلاق از سوی زن است که با اثبات آن توسط زوجه، دادگاه به درخواست زن، حکم طلاق را صادر می کند.

عصر و حرج به معنای عسر و حرج است و حرج و حرج برای زن به معنای ایجاد شرایطی است که زندگی مشترک با شوهر برای زن غیرقابل تحمل و سخت باشد و زن در صورت اثبات دلایل خود می تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند.

مطابق ماده 1130 قانون مدنی در صورتی که ادامه نکاح موجب عسر و حرج زوجه باشد، زن می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق نماید. در صورتی که عسر و حرج مذکور در دادگاه ثابت شود، دادگاه می تواند زوج را به طلاق اجباری کند و در صورت عدم امکان، زوجه با اذن حاکم شرع طلاق می گیرد.
بر اساس تبصره این ماده، عسر و حرج عبارت است از وقوع حالتی که ادامه زندگی را برای زوجه مشکل می کند و تحمل آن را برای زوجه مشکل می کند و موارد زیر از مصادیق عسر و حرج محسوب می شود در صورتی که توسط دادگاه تایید شده است. :

1- ترک زندگی خانوادگی توسط همسر به مدت حداقل شش ماه متوالی یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.

2- اعتیاد همسر به یکی از انواع مواد مخدر یا اعتیاد وی به مشروبات الکلی که موجب اختلال در زندگی خانوادگی شده و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک در مدت زمانی که پزشک برای ترک اعتیاد ضروری تشخیص داده است. .

3- محکومیت قطعی زوج به پنج سال حبس و بیشتر

4- ضرب و شتم یا هر نوع سوء رفتار مستمر زوج که با توجه به حال زوجه قابل تحمل نباشد.

5- ابتلای همسر به بیماریهای صعب العلاج روانی یا عفونی یا هر بیماری صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل کند.

موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز می شود، حکم طلاق به نفع زوجه صادر شود.
طلاق از زوجه با شروط دو فرزندی ضمن عقد
در عقد 12 شرط وجود دارد که در صورت احراز هر یک از آنها در دادگاه، زن حق طلاق می گیرد و با اثبات آن در دادگاه خانواده می تواند علاوه بر حقوق مالی از شوهر خود طلاق دهد.

12 شرط عبارتند از:

1- 6 ماه دادن را قطع کنید

2- رفتار بد و بد رفتاری شوهر به حدی که زن نتواند به زندگی مشترک با شوهر ادامه دهد.

3- بیماری صعب العلاج و خطرناک همسر به طوری که ادامه زندگی با او سلامت همسر را به خطر می اندازد.

4- جنون زوج در صورت عدم امکان فسخ. (جنون یکی از دلایل فسخ نکاح است).

5- در صورتی که زوج به کاری که به حیثیت و مصالح خانوادگی زن لطمه بزند مشغول باشد.

6- زوج به حبس و یا 5 سال یا بیشتر

(بهتر است زوجه برای اثبات این دلایل از وکیل طلاق کمک بگیرد.)

7- اعتیاد مضر همسر به طوری که ادامه زندگی برای زوجه مشکل باشد. (به تشخیص دادگاه خانواده)

8- زوجین بدون دلیل موجه به مدت 6 ماه متوالی زندگی خانوادگی را ترک می کنند.

9- شوهر به ارتکاب جرمی که خلاف حیثیت خانوادگی زن باشد محکوم شده باشد. (به تشخیص دادگاه)

10- بچه دار نشدن زوج به دلیل ناباروری و غیره (باید 5 سال از زندگی مشترک گذشته باشد)

11- مفقود شدن زوج در صورتی که ظرف 6 ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پیدا نشود.

12- ازدواج مجدد زوجین بدون اذن همسر اول و به تشخیص دادگاه بین زوجین توسط شوهر رعایت نشود.



:: بازدید از این مطلب : 127
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی


مطالبه مهریه با بهترین وکیل مهریه در تهران
اگر زوجه بخواهد مهریه خود را مطالبه کند، باید از قوانین و تشریفات ثبتی و مراجع قضایی در مورد مطالبه مهریه مطلع باشد. این آگاهی را می توان از طریق مشاوره با بهترین وکیل مهریه در تهران به دست آورد.

اولین نکته ای که زوجه در مورد مطالبه مهریه باید بداند این است که مطالبه مهریه از زوج فقط برای زمان طلاق و جدایی نیست و مهریه زوجه یک تکلیف شرعی بر عهده زوج است که باید آن را بپردازد. زن او و زن می تواند با توجه به تمکن مالی شوهر، مهریه خود را از او مطالبه کند و در صورت عدم پرداخت مهریه در صورت فوت زوج، زن می تواند مهریه خود را از ترکه شوهر مطالبه کند. ورثه مکلف به پرداخت مهریه هستند. زوجه از اموال میت است.

همچنین در صورتی که زوجه فوت کند و در زمان حیات خود مهریه خود را مطالبه نکرده باشد، در صورت فوت، این بدهی بر عهده شوهر است و ورثه زوجه متوفی از قبیل فرزندان و پدر و مادر می توانند مطالبه زوجه داشته باشند. جهیزیه از شوهرش و زوجین طبق قانون ملزم به پرداخت آن هستند.
مزایای مطالبه مهریه توسط بهترین وکیل مهریه در تهران
زوجه برای وصول مهریه خود می تواند به دفترخانه مراجعه و پس از آن در صورت عدم حصول نتیجه از طریق ثبت به شورای حل اختلاف یا دادگاه خانواده مراجعه و شخصاً دادخواست مطالبه مهریه را به ذیصلاح تقدیم نماید. قدرت؛ اما مطالبه مهریه توسط بهترین وکیل مهریه در تهران دارای مزایایی است که توصیه می شود زوجه برای تنظیم و ثبت دادخواست مهریه از طرف خود و پیگیری رسیدگی به پرونده، وکیل مهریه تعیین کند. در صورت حضور وکیل مجرب مهریه در پرونده مطالبه مهریه، امکان گرفتن مهریه زوجه که مهمترین حق مالی او در عقد نکاح است افزایش می یابد.
برخی از مزایای مطالبه مهریه زوجه از بهترین وکیل مهریه در تهران عبارتند از:

1- در صورت مطالبه وکیل مهریه، نیازی به حضور زوجه در دادگاه نیست و وکیل مهریه از طرف او در دادگاه حاضر می شود.

۲- بهترین وکیل مهریه در تهران می تواند در کمترین زمان ممکن مهریه زوجه را وصول کند که این امر به دلیل آگاهی وی از قوانین و تشریفات مراجع رسیدگی به دعاوی مهریه (ثبت، دادگاه خانواده و شورای حل اختلاف) است.

3- بهترین وکیل مهریه در تهران برای جلوگیری از نقل و انتقال اموال زوجین به منظور اجتناب از پرداخت مهریه از دادگاه خانواده تقاضای توقیف اموال زوجین را دارد.

4- اخذ قرار بازداشت زوج در صورت عدم پرداخت مهریه زوجه.

5- اثبات تمکن مالی زوج برای پرداخت مهریه زوجه و رد دادخواست طلاق زوج.

6- بهترین وکیل مهریه در تهران در صورت استنکاف زوج از پرداخت مهریه می تواند حکم توقیف بگیرد و در صورتی که اموال زوج جزء مستثنیات دیون نباشد، مهریه زوجه با فروش مال از طریق حراج

ممکن است زوجه به دلیل بی اطلاعی از قوانین و تشریفات مراجع ذی صلاح در مطالبه مهریه نتواند خواسته خود را که مطالبه مهریه است به درستی پیگیری کند و این امر موجب ضایع شدن حقوق وی می شود. به همین دلیل توصیه می شود زوجه قبل از طرح دادخواست مطالبه مهریه ابتدا با وکیل مهریه مشورت کند و وکالت بهترین وکیل مهریه در تهران را برای طرح دادخواست و پیگیری امور داشته باشد.
مطالبه مهریه توسط بهترین وکیل مهریه در تهران
در صورتی که زوجه بخواهد وکالت بهترین وکیل مهریه در تهران را برای مطالبه مهریه خود داشته باشد، وکیل مهریه به ترتیب زیر عمل می کند:

وکیل مهریه ابتدا از طریق مراحل ثبتی نسبت به مطالبه مهریه اقدام می کند و در صورت عدم موفقیت در وصول مهریه از طریق ثبت نام به دادگاه خانواده مراجعه و دادخواست مطالبه مهریه را به دادگاه تقدیم می کند.
مطالبه مهریه از طریق ثبت نام
بهترین وکیل مهریه در تهران برای مطالبه مهریه ابتدا از طریق ثبت اقدام می کند. وکیل مهریه باید با ارائه مدارک لازم که شامل مدارک شناسایی و اصل قرارداد و وکالت نامه وکیل می باشد به دفترخانه ثبت ازدواج مراجعه و تقاضای صدور وصی نماید. سپس سردفتر به درخواست وکیل زوجه برگه اجرائیه را صادر و وضعیت اجرائیه را به زوجه اعلام می کند. همچنین سردفتر میزان مهریه ای را که از طریق مجری مطالبه شده در قرارداد قید می کند; به طوری که همسر یا وکیل او نمی توانند به همان میزان مهریه را از مرجع دیگری مطالبه کنند.

بهترین وکیل مهریه در تهران پس از اخذ اجرائیه به اداره ثبت مراجعه و تشکیل پرونده می دهد. سپس اداره ثبت احوال مطالبه مهریه زوجه را به زوج اعلام می کند و زوج پس از ابلاغ 10 روز فرصت دارد مهریه وی را پرداخت کند.
در صورت عدم پرداخت مهریه از سوی زوجین و عدم ارائه دادخواست پرداخت، اموال وی توقیف و با اجرای ثبت به فروش می رسد.



:: بازدید از این مطلب : 106
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی

 

مطالبه خسارت ديركرد در تهران

مطالبه خسارت تأخير تأديه و هزينه حقوقي خسارت تأخير تأديه

خسارت تأخير تأديه اعم از تأخير تأديه و خيار دعوي، خسارت تأخير روزانه جزء دعوا بوده و مستقلاً رسيدگي نمي شود و از حيث فرجام خواهي مشمول خواسته اصلي مي باشد. اما ممكن است ميزان غرامت خسارت تأخير تأديه و هزينه دادرسي خسارت تأخير از مقادير مندرج در دادخواست بدوي ناشي از تخلف خسارت تأخير يا تأخير تأديه باشد. خسارات ديركرد مختص نقدي است. خير، هر نوع تعهدي در واقع براي جبران كسري است كه در نتيجه تورم به ارزش پول وارد مي شود.

 

قانون آيين دادرسي مدني در ماده 522 به عنوان كاملترين نوع خسارات جبراني پرداخت شده در دعاويي كه موضوع آنها دين و ارز رايج است و مديون با طلب طلبكار و توانايي مديون از پرداخت خودداري مي كند و در صورت تغيير شديد. در شاخص قيمت سالانه از سررسيد تا زمان پرداخت و پس از مطالبه دادگاه براي جبران خسارت تاخير تاديه به تناسب تغيير شاخص تعيين شده توسط بانك مركزي. محاسبه و قضاوت مي كند. مگر اينكه طرفين به نحو ديگري سازش كنند.

 

اين نوع خسارت تاخير تاديه مبناي اقدام بانك در استرداد طلب خود مي باشد. اگر در قانون عمليات بانكي بدون ربا آمده باشد; كليه وجوهي كه بانك ها در اجراي اين قانون به اشخاص حقيقي و حقوقي اعطا مي كنند و در موافقت نامه تنظيمي مقرر مي شود. اشخاص مذكور مكلفند وجوه و تسهيلات دريافتي اعم از سود و خسارت تأخير و هزينه حقوقي خسارت تأخير تأديه و اجراي دادرسي و حق الوكاله را در مهلت مقرر پرداخت نمايند. در صورت عدم پرداخت كليه مراجع قضايي و دفاتر اسناد رسمي الزامي مي باشد. بر اساس مفاد اسناد تنظيمي و قراردادها، بانك بايد طبق مقررات اين قانون نسبت به صدور حكم و وصول مطالبات بانك اقدام كند.

 

روند عملي دريافت غرامت ديركرد در تهران

خسارت تاخير پولي؛ ركن اول هرگونه ادعا و جبران خسارت تاخير در پرداخت دادخواست است. طبق ماده 48 قانون آيين دادرسي مدني، شروع رسيدگي در دادگاه مستلزم تقديم دادخواست است. دادخواست را به دفتر دادگاه صالح و در جاهايي كه دادگاه داراي شعب متعدد است به شعبه اول تحويل مي دهد. بديهي است در صورت تقديم دادخواست به دفتر خدمات قضايي، درخواست مطالبه خسارت تأخير، حسب مورد ممكن است درخواست اجبار خوانده يا خوانندگان به پرداخت مبلغ به اضافه غرامت تأخير باشد. در پرداخت از تاريخ فوت فلاني به فلاني به همراه هزينه دادرسي خسارت تأخير تأديه و حق الوكاله وكيل مي باشد. در اين دادخواست شاكي بايد تغيير سالانه شاخص قيمت كالا را ثبت كند. براي اين منظور كافي است به نمودار ارائه شده توسط بانك مركزي هر ساله مراجعه كنيد.

هزينه دادرسي در صورت خسارت تاخير در پرداخت همزمان با اصل چك در تهران

در صورتي كه خسارت تأخير تأديه چك همزمان با پرداخت اصل چك مطالبه نشود و پس از صدور رأي محكوميت خوانده به پرداخت وجه چك، خواهان با تقديم دادخواست مستقل به دادگاه، خسارت پرداخت چك را مطالبه مي كند. تأخير، هزينه دادرسي بايد از خواهان اخذ شود. زيرا در صورتي كه مطالبه خسارت مالي يكي از شعبه هاي دعوي پرداخت چك باشد و در صورت مطالبه همراه با پرداخت وجه چك، هزينه قانوني خسارت تاخير تاديه اخذ نخواهد شد. اما به طور كلي مشكل اين است كه مبلغ چك بابت مطالبه تاخير پرداخت نشده و براساس دادخواست مستقل از دادگاه خواسته شده است. ; لذا اصل دادخواست مورد رسيدگي قرار مي گيرد.

 

بنابراين هزينه جبران تاخير بايد دريافت شود. تشريفات قانون آيين دادرسي مدني كه يكي از آنها وصول هزينه هاي حقوقي است. همه خواسته ها بايد برآورده شود. در غير اين صورت معامله لغو مي شود.

 

آيا كارمزد غرامت تأخير ناشي از مطالبه خسارت تأخير تأديه است؟

رجوع به اصل قانوني كه رعايت تشريفات آيين دادرسي مدني در كليه دعاوي الزامي است و لذا در مبحث مطروحه بايد هزينه دادرسي اخذ شود.

 

در صورتي كه دادگاه حكم به پرداخت وجه چك با تمام خسارات از جمله هزينه دادرسي خواهان بدون اخذ هزينه دادرسي كند و راي در دادگاه تجديدنظر تاييد شود. آيا با اعتراض متهم مي توان با پرداخت هزينه دادرسي مانع از اجراي حكم قطعي شد؟ در صورت منفي بودن پاسخ، مراحل اخذ پروسه چگونه است.

 

علي‌رغم پرداخت نشدن هزينه تأخير تأديه، حكم صادره به دليل قطعيت بايد اجرا شود. مسئول اجراي احكام بايد واقعيت را به دادگاه ارائه دهد. اعلام كنيد و از آن مرجع تكاليف بگيريد. به نظر مي رسد تذكر به محكوم عليه براي پرداخت هزينه دادرسي راه را باز مي كند.

 

بديهي است در صورت استنكاف محكوم عليه از پرداخت هزينه تأخير تأديه حكم، بايد هزينه دادرسي تأخير تأديه موضوع حكم را به هزينه دادرسي تأخير در تأديه حكم بپردازد. حساب دولت و امتناع از پرداخت آن بر اساس مفهوم الله.



:: بازدید از این مطلب : 104
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 12 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی

مطالبه خسارت قراردادي در تهران

 

ادعاي خسارت قراردادي چيست؟

 

شرايط مطالبه خسارت ناشي از عقد كه شخص در صورت دارا بودن شرايط زير مي تواند نسبت به مطالبه خسارت اقدام كند: در قرارداد و توافقنامه قيد شده است كه اگر در اثر عدم ايفاي تعهد يا به ديگري خسارت وارد شود. تاخير در انجام آن، خسارت جبران خواهد شد. . در صورت عدم تصريح اين موضوع در قرارداد، مطالبه خسارت به استناد ماده 1 قانون مسئوليت مدني امكان پذير است. عدم ايفاي تعهدات يا تأخير در آن ناشي از اقتدار قاهره يا علت خارجي نيست و انجام تعهد مدتي دارد و شخص پس از گذشت مدت اقدامي براي انجام آن نكرده است. زمان گذشت؛ اگر ايفاي تعهد مهلت نداشته باشد، مدعي براي ايفاي آن اقدامي نكرده باشد، ضرر و زيان به شخص وارد مي شود.

 

 

 

چرا اگر خسارتي وجود نداشته باشد بحث غرامت مطرح نيست؟ مگر اينكه طبق ماده 230 قانون مدني عقد لازم الاجرا باشد؟

 

يكي از مهمترين دلايلي كه شخص مي تواند مطالبه خسارت كند؛ اين يك قرارداد بين دو طرف است. عقد به معناي مطلق به كار مي رود و شامل عقد شفاهي نيز مي شود. منظور از عقد در واقع عقد ناشي از عقود معين مانند اجاره و عقود غير معين مانند عقود ناشي از ماده 10 قانون مدني است كه بايد مشروع و نافذ باشد. براي مطالبه خسارت، تخلف يا عدم انجام تعهد يا تأخير در انجام تعهد خواهد بود. يعني مطالبه خسارت مشروط به ايفاي تعهدي است كه به عهده طرف قرارداد است و يا در موعد مقرر اقدامي براي ايفاي تعهد نشده باشد و بايد خسارت تاخير در انجام تعهد را به شما بپردازد. تعهد به صورت ضرر

 

 

 

خسارات غير قراردادي در تهران چيست؟

 

دريافت خسارت غير قراردادي در مقابل خسارت قراردادي زماني كه قرارداد يا جبران خسارات ناشي از نقض يا عدم انجام تعهد يا تاخير در اجراي آن وجود نداشته باشد، مشخص نشده است. به طور كلي در مورد تعهدات قرارداد صدق نمي كند. مثلاً طرفين معامله خسارت تأخير در انجام تعهد را معين نكرده اند يا قراردادي بين طرفين وجود ندارد و يا حتي عقد لفظي وجود ندارد. اما امكان اثبات آن وجود ندارد و يا شرط پرداخت خسارت مشخص نشده است. همچنين در فرض خسارت ناشي از جرم يا خسارت ناشي از دولت است. در اين صورت خسارات وارده غير قراردادي يا قانوني بوده و قابل پرداخت است.

 

 

 

ماده 1 قانون مسئوليت مدني هر گونه خسارتي كه عمداً در اثر بي احتياطي به جان و مال يا اشخاص ديگر وارد شود. متضرر مسئول جبران آن است. اين موضوع ربطي به وجود عقد و توافق بر ايفاي يا عدم انجام تعهد ندارد و فرقي نمي كند كه اين موضوع به تقصير شخص باشد يا مرتكب آن. در واقع قانونگذار نمي پسندد كه ضرري به شخص وارد شود و اين ضرر بدون جبران باقي بماند. در صورت احراز هر يك از احتمالات فوق، دادگاه با كسب نظر كارشناس رسمي دادگستري خسارت وارده را تامين و عامل اين خسارت را به پرداخت خسارت و جبران خسارت محكوم مي كند.

 

امكان مطالبه خسارت و فسخ قرارداد در تهران

 

وقتي شخصي به تعهدات قراردادي خود عمل نكند؛ طبق قانون، ذينفع داراي حقوق مختلفي از جمله مطالبه خسارت قرارداد و فسخ قرارداد به صراحت در قرارداد يا با خيارات قانوني يا الزام شخص به ارتكاب خواهد بود. در اين صورت مي توان همه اين حقوق را با هم جمع كرد يا نه، قانونگذار ساكت است; اما به نظر مي رسد اگر در قرارداد طرفين غرامت قيد شده باشد و قفس در كنار آن پيش بيني شده باشد، مي توان با شرايطي خسارت را از شخص مطالبه كرد و قرارداد را فسخ كرد. در اين صورت فرد مي تواند علاوه بر دريافت خسارت، قرارداد را فسخ كند.

 

حق فسخ قرارداد در تهران چيست؟

 

در ساير موارد، حق فسخ قانون بايد ابتدا دادگاه را ملزم به انجام تعهدات شخص نمايد. در صورتي كه الزام او به انجام تعهد ممكن نباشد، دادگاه ترتيب آن را مي دهد كه توسط ديگري به هزينه مرتكب انجام شود. در نهايت اگر الزام آن شخص ممكن نباشد و انجام آن توسط شخص ديگري ممكن نباشد، فرد مي تواند نسبت به فسخ قرارداد اقدام كند. البته در اين صورت اگر خسارتي به شخصي وارد شود قابل پرداخت است.

 

بنابراين به طور كلي در صورت وجود شرايط فوق، هر يك از ذينفعان مي توانند مطالبه خسارت يا فسخ قرارداد و يا الزام شخص به ايفاي تعهد و يا انجام آن را خود يا شخص ثالث به هزينه مرتكب انجام مي دهند و از اين نظر داراي حقوق قانوني هستند.



:: بازدید از این مطلب : 119
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی

حق الزحمه وكيل چك برگشتي در تهران

چك عبارت است از تحريري كه به موجب آن صادركننده مبلغي را كه نزد طرف مقابل دارد، يعني غير قابل معامله مي‌پردازد. معمولاً يا گاهي اوقات بازگردانده مي شود يا به شخص ديگري داده مي شود. صحت شبكه هنگام تنظيم چك، محل و تاريخ صدور چك بايد به صورت خوانا نوشته و توسط صادركننده امضا شود.

 

انواع چك در تهران

چك عادي چكي است كه توسط بانك ها به حساب جاري آنها صادر مي شود و دارنده آن تضميني براي جذب اعتبار صادركننده ندارد.

 

چك گواهي شده چكي است كه توسط بانك ها به حساب جاري آنها صادر مي شود و براي پرداخت به تاييد بانك مي رسد.

 

چك تضميني چكي است كه به درخواست مشتري نبايد توسط فيوچر بانك صادر شود و پرداخت آن توسط بانك تضمين مي شود.

 

چك مسافرتي توسط يك بانك صادر مي شود و توسط كارگزاران و كارگزاران در هر يك از شعب آن بانك ها پرداخت مي شود.

 

امروزه جايگزيني چك به صورت نقدي به دليل مزاياي بالاي آن به منظور تسهيل در مبادلات اقتصادي و جلوگيري از مشكل نقدينگي فيزيكي پول و همچنين كسب اعتبار در معاملات تجاري، چك را نقش اساسي و مهمي ايفا كرده است. به دليل استفاده متعدد از چك، ممكن است براي طرفين نيز مشكل ايجاد كند.

 

تقاضاي پرداخت چك با آخرين اصلاحات كه يكي از پركاربردترين اسناد تجاري در بين مردم چك مي باشد. گاهي پيش مي آيد كه بسياري از افراد به دليل عدم آگاهي كامل از قوانين در زمان هاي مختلف اقدام به صدور چك مي كنند كه ممكن است بعداً مشكلاتي را ايجاد كند.

 

قانون چك برگشتي چيست؟

قانون چك برگشتي طبق مفاد قانون چك در سال 1396، به محض برگشت چك به دليل كسري يا عدم موجودي، بانك ها موظفند از دارنده چك درخواست كنند. چرا بانك در اين اقدام كد رهگيري و گواهي عدم پرداخت را در سامانه بانك مركزي ثبت مي كند و صاحب چك را تحويل مي دهد؟ تمام حساب هاي بانكي و مالي صادركننده چك بايد مسدود شود و كليه خدمات بانكي متوقف شود؟ مانند اينكه صاحب چك نمي تواند حساب جديدي افتتاح كند و حتي كارت نقدي دريافت كند. معمولا از دريافت وام آموزش محروم مي شود كه بر اساس مصوبه جديد محدوديت شديدتري براي آن اعمال مي شود.

 

چك برگشتي و ممنوعيت اقدام از طريق مراجع قضايي دادگاه منجر به ممنوعيت مي شود. البته در مواردي نيز مي توان با شكايت كيفري بابت چك هاي زياد، منع صادركننده را گرفت. اما بهترين و قوي ترين راه براي ممنوعيت صادركننده چك برگشتي، اقدام از طريق اداره ثبت است، به نظر مي رسد تنها امتياز و مديريت اقدام از طريق اداره ثبت است.

 

در قانون جديد برخلاف سنوات گذشته متقاضي دريافت دسته چك بايد شرايط قانوني لازم را داشته باشد و با توجه به اعتبار و معاملات متقاضي، گزارش رتبه اعتباري با مجوز بانك مركزي مجاز به صدور است. و دسته چك را به متقاضي تحويل دهد. البته علاوه بر قانون جديد چك الكترونيكي، موردي براي جلوگيري از افزايش تقاضا براي صدور چك هايي كه نياز به اعتبار و رتبه بندي ندارند، در نظر گرفته شده است.

 

موارد تعقيب كيفري چك در صورتي كه چك با سفيد امضا صادر شده باشد. در صورتي كه وصول چك منوط به شرايط خاصي نباشد. در صورتي كه در متن چك 18 نوشته شده باشد كه چك بايد ضمانت انجام تعهدات و معاملات باشد. در مواردي كه چك بدون تاريخ صادر مي شود كه از طريق ثبت در مطالبات چك برگشتي، طبق اصلاحيه قانون صدور چك مصوب 1396، دارنده چك برگشتي مي تواند علاوه بر دادگاه از طريق دادگاه وجه چك را مطالبه كند. اداره ثبت؛ چند نكته مهم است. كه فقط اداره ثبت محل اجازه رسيدگي ندارد كه بايد در محدوده آن اداره مستقل باشد و اينكه آيا بايد مسترد شود.

يكي از معايبي كه در اين اقدام مي توان به آن توجه كرد اين است كه صاحب اداره ثبت بر خلاف دادگاه نمي تواند نسبت به ساير ظهرنويسان و ضامنان چك اقدام كند، اما اگر شخصي از طريق شكايت كيفري اقدام كرده باشد; آنها همچنين مي توانند اقدامات درصدي را همزمان انجام دهند. اما در عمل، هزينه بسيار كمتر است.

انواع چك برگشتي قانوني در تهران

چك برگشتي قانوني

 

چك حقوقي برگشتي چكي است كه در آن فقط صادركننده چك قابل تعقيب و مجازات است و امكان مطالبه توقيف اموال و دارايي وي وجود ندارد. در چنين مواردي موضوع بايد توسط وكيل صادركننده چك و دادگاه پيگيري شود، چرا كه چك كيفري يكي ديگر از انواع چك است كه در آن صاحب چك مي تواند به دادگاه كيفري مراجعه و از صادركننده چك شكايت كند. بررسي كنيد كه آيا چك برگشتي دارد يا خير. دادگاه نيز بلافاصله اندكي به استرداد وجه چك مي دهد و در صورتي كه صادركننده قادر به اين كار نباشد. او به زندان محكوم مي شود.

 

چك هاي برگشتي در ج قضايي بسيار رايج است

ما و دادگاه ها لازم است بدانيد كه وصول چك هاي برگشتي به روش هاي مختلفي قابل انجام است. علاوه بر اين، بهتر است به ياد داشته باشيد كه گذراندن فرآيند چك اوليه بسيار خسته كننده است و ممكن است بدون وكيل چك برگشتي غيرممكن باشد



:: بازدید از این مطلب : 118
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی

در رابطه كارگر و كارفرما بيشتر اختلاف نظر و عدم تفاهم وجود دارد. در چنين شرايطي براي حل مشكل بايد با يك وكيل متخصص در وزارت كار مشورت كرد.

 

وكيل وزارت كار با قوانين اداره كار، بيمه و دسترسي كامل به كليه شعب اداره كار آشنايي دارد.

 

در دعاوي بين كارگران و كارفرمايان وجود وكيل مجرب و مجرب وزارت كار براي احقاق حق امري ضروري و مهم است كه بر خلاف افكار عمومي كار دشواري است.

اگر كارگري كه براي كارفرما كار مي كند و كارفرما حقوق و قوانين او را زير پا مي گذارد، كارگر حق دارد تخلف را از طريق سامانه اداره كار پيگيري كند (شرايط كارفرما نيز يكسان است). است).

 

در هر صورت كارگر و كارفرما به وكيل از وزارت كار نياز دارند. در بيشتر مواقع علت اصلي مشكل، ناآگاهي كارگر و كارفرما از قوانين است.

 

بخش هاي مرتبط با اداره كار: تشخيص و حل اختلافات

تشخيص: در مرحله اول بايد دادخواست خود را ثبت كنيد. پس از ثبت نام، زمان رسيدگي تعيين شده براي كارگر و كارفرما ارسال مي شود كه هر دو بايد براي رسيدگي به اختلاف به شعب تعيين شده مراجعه كنند.

 

حل اختلاف: پس از تصميم كارگر يا كارفرما حداكثر ظرف مدت 15 روز حق اعتراض دارند كه با رعايت نحوه كار شعب انجام مي شود. در اين فرآيند داشتن وكيل از وزارت كار به شدت توصيه مي شود.

 

اخيراً در برخي شركت ها و سازمان ها ديده شده است كه پس از دريافت رضايت نامه يا پرداخت نقدي مبلغ، ديگر كارگر را بيمه نمي كنند. اين خلاف قوانين اداره كار است.

 

طبق قانون كار، كارفرما موظف به پرداخت حقوق ماه آخر كارگر است و تاثيري در كاركرد يك سال يا چند ماهه كارگر ندارد (حقوق سنوات بر اساس محاسبه قانون كار) .

 

يكي از دلايل مهم و قابل توجه براي همكاري با وكيل اداره كار

داشتن تخصص و تجربه كافي براي پاسخ به تمام سوالات شما

 

ترتيب دادن بهترين عريضه ها براي شما

 

تنظيم قرارداد شركت و ...

مشكلات زيادي در اين دعاوي ديده مي شود كه ريشه در مسائل مختلفي دارد. در برخي موارد در قرارداد بين كارگر و كارفرما تخلف از قوانين اداره كار صورت مي گيرد كه كارگر مي تواند با دادخواستي كه توسط وكيل تنظيم شده براي نقض حقوق به دادگاه مراجعه كند.

 

يكي ديگر از حوزه هاي فعاليت وكيل وزارت كار رسيدگي به شكايات مبني بر بيمه نبودن كارگر است.

 

انتخاب وكيل متخصص و با تجربه بالا در روند رسيدگي به پرونده بسيار موثر و موثر است به همين دليل توصيه مي شود در انتخاب و همكاري با وكلا نهايت دقت را داشته باشيد.

 

آيا از اهميت مشاوره با كارشناس امور اجتماعي كه آشنايي كامل با قوانين اين وزارتخانه دارد و اينكه چرا بسياري از كارگران و كارفرمايان به مشاوره حقوقي وكلاي متخصص وزارت كار نياز دارند، مي دانيد؟

 

وزارت كار و امور اجتماعي براي زيرمجموعه هاي خود قوانين و مصوبات خاص خود را دارد و كارفرمايان و كارگران زيادي نيز بر اساس قوانين و مصوبات اين وزارتخانه مشغول به فعاليت هستند. اين وزارت كشور امكان اقدام خلاف قوانين و مصوبات اداره كار را براي كارفرمايان يا كارگران فراهم كرده است تا از طريق سامانه اداره كار، درخواست پيگيري قانوني تخلفات صورت گيرد.

به همين دليل اگر قصد داريد مشكلات پيش آمده در حين توليد يا فعاليت هاي اقتصادي مرتبط با عدم پايبندي طرف مقابل به تعهدات خود را برطرف كنيد، بايد از سامانه اداره كار وابسته به اين وزارتخانه اقدام كنيد. . در خانه اقدام كنيد. براي اين منظور قطعاً نياز به بهره مندي از دانش و اشراف وكيل دفتر كار به قوانين وزارت كار و امور اجتماعي داريد تا امكان پيگيري درخواست هاي شما به نحو احسن وجود داشته باشد.

آيا مي توان با كمك وكيل وزارت كار در تهران بيمه شد؟

بيمه يكي از مهم ترين نيازهاي اساسي هر فرد (كه در سنين پايين است و هنوز هم قادر به انجام فعاليت هاي اقتصادي است) است. به طور حتم بيمه مي تواند در زمان از كارافتادگي به فرد كمك زيادي كند و امكان زندگي با مستمري اختصاص يافته به بيمه شدگان پس از بازنشستگي را فراهم كند. به همين دليل است كه طبق قانون اداره كار، پرداخت حق بيمه كارگران توسط كارفرما اجباري است و مي توانيد از طريق تماس با تلفن وكيل وزارت كار و اطلاع از نحوه پيگيري اين موضوع از كارفرما شكايت كنيد اهميت شكايت در اين مورد به دليل اهميتي است كه اين بيمه در ارائه خواهد داشت

 

 

در واقع مانند بيمه شخص ثالث خودرو كه براي هر خودرويي اجباري است و مي تواند نقش بسزايي در پوشش هزينه هاي تصادفات در صورت بروز هر حادثه اي داشته باشد، بيمه كارگران نيز مي تواند در صورت بروز حوادث ناخواسته در حين كار مزايايي را ارائه دهد. . خدمات شركت هاي بيمه را ارائه مي دهند و به همين دليل نيازي به تاكيد بيشتر بر اهميت تماس با بهترين وكيل وزارت كار براي پيگيري شكايت و تحت پوشش قرار گرفتن اين خدمات نيست.



:: بازدید از این مطلب : 145
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی
تنظيم دادخواست بيمه بيكاري در تهران
بيمه بيكاري چيست؟
اگر كارگري بر خلاف ميل خود يا به دلايل ديگري از جمله عدم توانايي كارفرما براي ادامه كار و پروژه و تعطيلي كسب و كار به هر دليلي از محل كار خود اخراج شود، كارگراني كه در صورت بيكار شدن، بيكار خواهند شد. با حمايت سازمان تامين اجتماعي
 
در اين صورت اگر كارفرما به مدت شش ماه براي كارگر بيمه سپرده باشد مي توانند از بيمه بيكاري استفاده كنند. البته در نظر داشته باشيد كه در صورت متاهل بودن كارگر مي تواند 12 ماه و در صورت مجرد بودن شش ماه از اين بيمه استفاده كند.
كارشناسان تامين اجتماعي تمامي شرايط كارگر و بيمه هاي پرداختي وي را در نظر مي گيرند و تا زمان شروع كار كارگر، بيمه بيكاري براي وي واريز مي شود.
 
اگر كارگر شغل جديدي پيدا كند و به سازمان تامين اجتماعي اطلاع ندهد جريمه مي شود.
 
تنظيم دادخواست بيمه بيكاري در تهران
دادخواست بيمه بيكاري در برگه هاي ويژه توسط اداره كار تهيه مي شود. دادخواست بيمه بيكاري توسط كارگر تكميل و به ادارات كار ارسال مي شود.
 
دادخواست بيمه بيكاري بايد توسط خود كارگر يا وكيل اداره كار تكميل و به اداره كار تحويل شود. بنابراين هيچ شخصي حق ندارد آن را از طرف خود تحويل دهد.
وظيفه كارفرما در مورد بيمه بيكاري
براي دريافت بيمه بيكاري دو راه وجود دارد، راه اول حضور كارگر در اداره كار و رفاه اجتماعي و دريافت معرفي نامه از سازمان مربوطه به سازمان تامين اجتماعي است.
 
و راه دوم شكايت از كارفرما و گرفتن بيمه بيكاري است.
 
وظيفه اصلي كارفرما در مقابل كارگر اين است كه اگر مجبور شد آنها را اخراج كند نامه اي براي آنها ارسال كند تا به اداره كار مراجعه كنند و بيمه بيكاري بگيرند.
اما گاهي ممكن است اتفاق بيفتد كه كارفرما با كارگران اختلاف پيدا كند و نامه اي به آنها ندهد، در اين صورت كارگران براي دريافت بيمه بيكاري بايد عليه او شكايت كنند.
 
مراحل دريافت بيمه بيكاري در تهران
اولين قدم براي دريافت بيمه بيكاري اين است كه كارگر بايد به يكي از دفاتر پيشخوان دولت مراجعه و در سامانه جامع روابط اداره كار ثبت نام كند.
 
سامانه روابط اداره كار به تمامي شكايات در صلاحيت خود رسيدگي مي كند و به اختلافات كارگر و كارفرما رسيدگي مي كند و تمامي اين موارد بايد در اين سامانه ثبت شود.
مرحله بعدي براي دريافت بيمه بيكاري اين است كه كارگري كه خواهان بيمه بيكاري است بايد دادخواست الزام دريافت بيمه بيكاري و يا دريافت برگه پايان كار را در سامانه روابط كار ارائه دهد.
 
كارگر قبل از ثبت دادخواست خود در سامانه بايد مدارك را در فيلدهاي مربوطه بارگذاري كند. اين مدارك شامل پرينت حساب واريز حقوق، قرارداد كار و ساير مدارك مورد نياز مي باشد.
 
كارگر متقاضي بيمه بيكاري پس از تهيه و بارگذاري مدارك بايد دادخواست بيمه بيكاري خود را در فايل ورد تهيه و بارگذاري كند.
تقاضاي بيمه بيكاري توسط كارگر در تهران
فرد بيكار بايد نامه انفصال يا انفصال را از كارفرما دريافت و به اداره كار و رفاه اجتماعي مراجعه كند. بهزيستي پس از بررسي مدارك و شواهد و ارسال بازرس و در نتيجه تاييد بيكاري كارگر، وي را با ارائه گزارش به سازمان تامين اجتماعي معرفي مي كند. اين سازمان پس از بررسي تمامي شواهد اقدام به ايجاد بيمه بيكاري كارگران خواهد كرد.
 
در صورت امتناع كارفرما از انجام وظيفه يعني ارائه نامه انفصال يا انفصال به كارگر، كارگر بايد با طرح دادخواست بر اساس دادخواست بيمه بيكاري، مسير قانوني دريافت بيمه بيكاري را طي كند.


:: بازدید از این مطلب : 122
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 8 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی
 
هرگاه چك بلامحلي از طرف صاحب حساب اعم از شخص حقيقي يا حقوقي امضا و صادر شود، به درخواست مدعي خصوصي بر اساس مسئوليت تضامني عليه هر دو نفر صادر مي شود. بديهي است در اين صورت شخص حقوقي به اين معناست كه مسئوليت كيفري ندارد و فقط امضاكننده چك يعني وكيل يا نماينده قانوني صاحب حساب مشمول مجازات است. فقط صادركننده چك بلامحل قابل تعقيب كيفري است، بنابراين شكايت از ظهرنويس يا ضامن چك بلامحل پذيرفته نيست.
دارنده چك بلامحل مي تواند وجه چك و ضرر و زيان خود را طبق قانون به عنوان مدعي خصوصي در دادگاه كيفري مطالبه كند. علاوه بر مجازات هاي قانون اساسي، در صورتي كه صادركنندگان چك در مدت سه سال بيش از يك بار چك بلامحل صادر كنند و تعقيب آنها منجر به جريمه نقدي شود، حساب بانكي آنها بسته و از افتتاح منع مي شود. حساب هاي جاري در بانك ها تا پنج سال.
 
پرداخت جريمه چكبراي اجراي دستور قانونگذار، دادگاه ها موظفند مجازات را به بانك مركزي اعلام كنند و بانك مركزي نيز موظف است ضمن ابلاغ بخشنامه، مشخصات متخلفان را به كليه بانك ها و هر بانكي كه تمكين نكند، اعلام كند. تكليف مقرر مشمول مجازات انتظامي مذكور در قانون خواهد بود. پول و بانك كشور محروم مي شود، در صورت تبرئه متهم با راي قطعي دادگاه، دادسرا به درخواست وي به بانك مركزي اعلام مي كند تا بانك ضمن صدور حكم، بدون مشكل حساب جاري وي را افتتاح كند. بخشنامه به ساير بانك ها صدور اجرائيه از طريق ثبت اسناد و يا پيگرد كيفري فقط عليه صادركننده چك امكان پذير است. در صورتي كه دارنده چك بخواهد عليه ظهرنويس ها اقامه دعوي كند بايد از طريق مراجع قضايي اقدام كند.
چك سندي است كه به موجب آن صادركننده وجوهي را كه نزد طرف مقابل دارد كلاً يا جزئي برمي‌گرداند يا به ديگري واگذار مي‌كند و در ماده ۳۱۵ قانون تجارت در صورتي كه چك بايد در همان محل پرداخت شود. صادر شده است، دارنده چك بايد ظرف 15 روز پرداخت شود. براي مطالبه آن از تاريخ صدور وجه و از نقطه‌اي به نقطه‌اي ديگر در ايران صادر مي‌شود، 45 روز از تاريخ صدور چك مطالبه مي‌شود، اما طبق قانون جديد چك گواهي عدم صدور چك. -پرداخت توسط بانك به اين معني است كه موجودي وجود ندارد.
دستور چك برگشتيدعوي دارنده چك بلامحل در محاكم حقوقي عليه ظهرنويس يا ضامن چك يا عليه صادركننده در شرايط زير پذيرفته مي‌شود: چك در همان محل صدور يا در نقطه‌اي ديگر از ايران قابل پرداخت است. ، ظرف مدت پانزده يا چهل روز از تاريخ صدور آن.
در صورتي كه چك در خارج از كشور صادر شده باشد و بايد در ايران پرداخت شود، مهلت مطالبه وجه آن چهار ماه از تاريخ صدور است. در خصوص چك هايي كه تاريخ آن ديرتر از زمان صدور باشد. مهلت چك تاريخي است كه در آن قيد شده است. در صورتي كه دارنده چك در مهلت قانوني براي وصول وجه چك به بانك مراجعه نكند، حق مطالبه وجه چك را از ظهرنويس يا ضامن چك ندارد و در صورتي كه پرداخت چك به عهده بانك است امحا غيرممكن است، ادعاي دارنده چك از صادركننده نيز در دادگاه رسيدگي نمي‌شود، هرچند در اين موارد دارنده چك از تسهيلات قانوني در نظر گرفته شده براي اين گونه اسناد در تجارت محروم است. قانون
چك ها اسناد رسمي نيستند، اما اسناد رسمي هستند. چك ها اسناد معتبر نيستند، اما سند معتبر هستند. چك هاي صادره از صندوق قرض الحسنه مشمول قانون صدور چك نبوده و حواله دارد و اگر چك موجودي داشته باشد مشمول قانون تجارت و اگر موجودي نداشته باشد مشمول قانون تجارت است. تابع قانون مدني و مزيت اسناد تجاري مانند چك اين است كه دارنده مي تواند بدون پرداخت خسارت احتمالي مطالبه خود را برآورده كند.
در صورتي كه دارنده چك به بانك مراجعه كند و تمام يا قسمتي از مبلغ را به دليل عدم مكان يا مسدود بودن حساب صادركننده يا به هر دليل ديگري كه منجر به برگشت چك شود دريافت نكند، مي‌تواند فرم مربوطه را تكميل كند. به اجراي احكام رسمي لازم. آجارا مي بايست تقاضاي صدور اجرائيه نموده و پس از تهيه اولين نسخه آن را با گواهي عدم پرداخت چك به اداره ثبت احوال محل ارائه نمايد.


:: بازدید از این مطلب : 134
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی

 

وكيل سفته در تهران

سفته سندي است كه به موجب آن امضاكننده متعهد مي‌شود مبلغي را در تاريخ معين يا در صورت مطالبه به نام دارنده يا شخص معين يا در حواله او بپردازد. در سفته علاوه بر امضاء يا مهر متعهدله بايد مبلغ تعهد، گيرنده و تاريخ قيد شود. 

 

براي وصول سفته دو راه وجود دارد. راه اول از طريق اجراي اسناد رسمي است. چون سفته جزو اسناد الزامي است در صورتي كه دارنده به وظايف قانوني خود عمل كرده باشد مي تواند به اجراي اسناد رسمي واقع در اداره ثبت عليه صادر كننده و ظهرنويس و ضامن مراجعه كند. تقاضاي توقيف اموال غير معارض اشخاص فوق و گيرنده وي.

 

راه ديگر از طريق مراجع قضايي است. دارنده سفته عليه يك يا همه مأموران سند تجاري اقامه دعوي مي كند و در صورتي كه منجر به محكوميت قطعي صادركننده شود و در صورت عدم تحصيل مال از محكوم له، مي تواند جلب محكوم له را درخواست كند. شخص بر اساس قانون نحوه اجراي محكوميت هاي مالي.

 

سفته داراي اعتبار قانوني است و در صورت احراز شرايط قانوني از طريق مراجع قانوني و قضايي قابل وصول است. براي اين منظور فرم سفته توسط مرجع ذيربط چاپ و به اشخاص حقيقي در بانك ها فروخته مي شود. اين سفته ها داراي مهر و شماره خزانه داري كل است. در اين فرم ها سقف مبلغ اعتبار سفته مشخص شده است. مثلاً اگر در حاشيه اگر در سفته نوشته شده باشد: «سفته تا يك ميليون ريال» به اين معناست كه متعهد در اين سفته فقط تا سقف يك ميليون ريال تعهد دارد. بنابراين عدد درج شده در رديف مبلغ سفته نمي تواند بيش از يك ميليون ريال باشد. روي سفته، قيمت سفته درج شده است كه هم قيمت سفته و هم سقف اعتبار سفته را نشان مي دهد. ماده 308 قانون تجارت دارنده سفته علاوه بر امضا يا مهر بايد تاريخ داشته باشد و شامل موارد زير باشد:

 

مبلغي كه بايد با تمام حروف پرداخت شود

دريافت كننده وجه

تاريخ پرداخت

سفته در واقع سندي است كه به موجب آن شخص متعهد مي شود در زمان معيني مبلغي را به دارنده آن بپردازد. نام ديگر سفته «فات تالاب» است كه با صدور آن، صادركننده متعهد مي شود وجه مندرج در سند تجاري را به نام شخص معين يا در حساب دارنده حواله كند (و يا مبلغ سفته به مبلغ تعيين مي شود). به شخص معيني (كه در متن سفته قيد شده است) نام او قيد شده است) يا به هركسي كه اعلام كرده پرداخت مي شود.

 

عبارت (به سفته) در واقع به فردا اين اختيار را مي دهد كه سفته را به ديگري منتقل كند) تا در تاريخ مقرر پرداخت كند. سفته علاوه بر داشتن امضا يا مهر بايد شامل نام متعهد، مبلغ تعهد، تاريخ و گيرنده نيز باشد.

 

به طور كلي مي توان گفت سفته يك سند تجاري خاص و يك وسيله پرداخت غير پولي است كه امروزه بسيار مورد استفاده قرار مي گيرد و حتي از دكه هاي روزنامه فروشي نيز مي توان به راحتي سفته خريداري كرد اما بهترين و مطمئن ترين راه براي خريد سفته به شعب بانك ملي مراجعه كنيد. همچنين زماني كه دارنده سفته بخواهد از فردي سفته بگيرد، مي تواند از ضامن بخواهد پشت سفته را امضا كند تا در صورت عدم پرداخت سفته، به ضامن مراجعه كند. ضامني كه ضمانت نامه را بر عهده گرفته است و دارنده مي تواند با امضاي پشت سفته آن را به ديگري منتقل كند.

 

انواع سفته در تهران

سفته به جهات زير صادر مي شود:

 

براي تضمين بازپرداخت وام

براي اطمينان از اينكه كار به خوبي انجام مي شود

معمولاً كارفرمايان هنگام عقد قرارداد با پرسنل خود درخواست سفته مي كنند تا كارگران و كارمندان را ملزم به انجام وظايف خود كنند.

 

روش هاي وصول سفته در تهران

در صورت عدم پرداخت مبلغ سفته در مهلت تعيين شده و يا عدم رعايت ضوابط مندرج در قرارداد با كارفرمايان به دليل اينكه سفته يكي از اسناد لازم الاجرا است، دارنده مي تواند از طريق اجراي رسمي اقدام نمايد. مدارك ثبت نام

 

دارنده سفته بايد ظرف ده روز پس از موعد مقرر نسبت به مطالبه آن اقدام كند، در اين صورت مي تواند به اداره ثبت مراجعه و تقاضاي توقيف مال غير معترض صادركننده و ظهرنويس و ضامن را بنمايد. سفته جهت وصول مطالبات خود و در صورت عدم اقدام در موعد مقرر ديگر از مزاياي سند تجاري برخوردار نخواهد بود و فقط مي تواند نسبت به اقدام نمايد.

صادر كننده در صورت پيدا نشدن اموال مجري مي تواند با استفاده از قانون نحوه اجراي محكوميت هاي مالي نسبت به دستگيري محكوم له تا زمان وصول كامل بدهي اقدام كند و يا از طريق مراجع قضايي و تشكيل پرونده با كليه اشخاص فوق اقدام نمايد. يك دادخواست



:: بازدید از این مطلب : 124
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 30 بهمن 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی
 
وكيل تخصصي وصول مطالبات در تهران 
 
در قانون و در زبان حقوقي، وصول مطالبات به وصول و رسيدگي به بدهي مالي از بدهكار در حق طلبكار تعبير شده است. شايد در نگاه اول وصول مطالبات ساده و غير تخصصي به نظر برسد و هر فردي با اين تصور كه بدون داشتن تخصص و دانش حقوقي مي تواند مطالبات خود را وصول كند، بدون مشورت با كارشناسان خود به سراغ اين كار مي رود. ممكن است در عمل با مشكلات عديده اي مواجه شود و به دليل ناآگاهي از قوانين و رويه قضايي، گاهي فرصت استيفاي حق خود را براي هميشه از دست بدهد. جمع آوري مطالبات در ظاهر ساده است اما در عمل عوارض زيادي دارد و نياز به تخصص و تجربه و يا دخالت تكنسين دارد.
   
وكيل وصول مطالباتمهمترين مزاياي اسناد تجاري نسبت به اسناد عادي عبارتند از:
1) مسئوليت تضامني كليه كساني كه به هر نحو سفته، برات يا چك را امضا كرده اند اعم از صادركننده، پذيرنده يا ظهرنويس يا ضامن كه متضامناً مسئول پرداخت وجه سند مي باشد.
2) امكان رسيدگي سريع به دعاوي مربوط به اسناد تجاري.
3) امكان درخواست تأمين از دادگاه به محض تقديم دادخواست مطالبه وجوه اسناد تجاري.
4) اسناد تجاري به خودي خود نماينده مدعي است و به اصطلاح تعهد ناشي از اسناد تجاري مستقل از تعهد مبدأ و اوليه اي است كه طي آن سند تجاري صادر شده است.
 
 
سفته و چك از مشهورترين اسناد تجاري است و حتي در صورت رد و بدل شدن بين اشخاص غير تاجر مشمول قانون تجارت مي شود اما عنوان كلي اسناد تجاري منحصر به سفته و سفته و چك نيست. . در دنياي تجارت، اسناد بسياري اين عنوان را دارند. مانند قبض انبار، بارنامه، اوراق بهادار، اوراق قرضه، سهام، بارنامه و اسناد اعتباري، اين اسناد مورد استفاده در تجارت اسناد تجاري هستند. منظور از اسناد تجاري در ايران معمولاً اسنادي است كه از بسياري جهات شبيه برات بوده و داراي ويژگي هاي اصلي آن است، اين اسناد سفته و چك مي باشد.
 
 
ويژگي هاي مشترك سفته، سفته و چك به گونه اي است كه مي توان به جاي عنوان اسناد تجاري از عنوان سفته استفاده كرد. همه اين اسناد قابل تاييد است. ارزش آنها به پول جاري روي آنها نوشته شده و در مدت زمان كوتاهي قابل پرداخت است. با توجه به امضاي اين اسناد، متعهد برات، سفته يا چك نمي‌تواند به دارنده اعتراضاتي كه مي‌توانست نسبت به انتقال‌دهنده (به دليل معاملاتي كه سند برات مربوط به آن‌ها است) اعتراض كند. صادر شد)، زيرا تعهد برات يك تعهد است. نتيجه معامله اصلي جدا و مستقل است. به عنوان مثال در معامله خودرو خريدار نمي تواند به دليل اختلاف با فروشنده از پرداخت چك يا سفته خودداري كند. به همين دليل اسناد مورد بحث مانند پول به عنوان وسيله پرداخت نقش دارند.
 
 
البته ياد به اين نكته مهم توجه داشت كه در حقوق ما پرداخت برات و سفته و چك موجب برائت مديون نمي شود در حالي كه پرداخت پولي موجب برائت متعهدله مي شود. بنابراين، هنگامي كه پول به عنوان وسيله پرداخت در معاملاتي مانند بيع استفاده مي شود، تعهد متعهد (خريدار) كه ناشي از معامله اصلي است، با تسليم مقداري پول ساقط مي شود. اما در صورت استفاده از اسناد تجاري به جاي پول، تعهد متعهدله (خريدار) تا زمان واريز مبلغ اين اسناد به صورت تسليم وجه يا واريز به حساب متعهدله باقي خواهد ماند.
 
دارنده برات و سفته و چك مي تواند صرفاً با تقديم دادخواست و بدون پرداخت درصدي از مطالبه به عنوان خسارت احتمالي به خوانده تقاضاي صدور قرار تأمين نمايد و همچنين ماده ۲ قانون صدور چك آن را در فهرست اسناد لازم الاجرا قرار داده است. دارنده چك مي تواند براي وصول چك علاوه بر دادگاه به ادارات ثبت مراجعه كند.


:: بازدید از این مطلب : 154
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 27 بهمن 1401 | نظرات ()