نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی
حق مالکیت
رابطه شخص با اشیا، وسایل (ماشین و ...) را رابطه مالکیت می گویند. قانون زمانی از آن حمایت می کند که قانونی و مشروع باشد، مثلاً وقتی شخصی اموال خود را غصب می کند، قانون به عنوان حافظ حق او عمل می کند. فقط با رعایت کلیه قوانین و مقررات برای کسب اعتبار لازم دفاع می کند.
 
به حقی گفته می شود که مالک شیء یا مال حق استفاده از آن را داشته باشد و بتواند از حق طبیعی و قانونی خود بدون تسلط دیگری و با اختیار خود بر مال یا شیء برخوردار شود که به آن حق مالکیت می گویند. .
 
خواص حقوق مالکیت
در اینجا مالک می تواند سود خود را از ملک تحت تصرف خود گرفته و در آن مال یا شیء تصرف کند.
 
هر مالکی نسبت به اموال خود حق هر گونه تصرف و منفعتی را خواهد داشت و تنها در صورتی که قانون مواردی را استثنا کرده باشد از این حق برخوردار نخواهد شد.
 
مطلق بودن در حق مالکیت:
گاهی مالکیت دارای حقوق عینی است و در مقابل هر ادعایی قابل استناد و ارائه است. امروزه حق مالکیت توسط قوانین مختلف محدود شده است و با استثنائات زیادی مواجه است، از جمله:
 
1- قوانین اصلاحات ارضی
 
2- قانون زمین شهری
 
3- قانون روابط موجر و مستاجر 1356
 
4- لایحه قانونی خرید و تملک زمین و املاک برای اجرای برنامه های عمومی، عمرانی و نظامی دولت.
 
مالک تا چه حد می تواند دارایی باشد؟
 
در قاعده مندرج در ماده 30 قانون مدنی، منشأ مطلق مالکیت که به اصل تبعیت معروف است، بیان می دارد که قاعده برای برقراری عدالت اجتماعی و انضباط عمومی معنای مطلق نخواهد داشت و در این صورت آسیب باید توسط یک نفر به دیگری وارد شود. و بر اساس این قاعده اصل بی ضرر رخ خواهد داد.
 
تطبیق دو قاعده لاضرر و همدستی با یکدیگر ممکن نیست و در موارد تعارض، قاعده لاضرر ارجح خواهد بود. در این عدم تعارض قاعده استخلاف و عدم ضرر، منتفع بودن و تصرف در مال مستلزم اضرار به غیر نیست.
 
با توجه به انحصار حق مالکیت:
 
مالک نسبت به مال خود حق جامع دارد و حق دارد کسی را از تردد در حریم ملک خود باز دارد هر چند راه رفتن وی ضرری به مال او نرساند.
 
دوام مالکیت چه چیزی را ثابت می کند؟
در این مالکیت مدت معینی تعیین نمی شود و تا زمانی که نوع موضوع مشخص باشد، مالکیت دائمی است و با عدم استفاده از ملک یا راکد ماندن ملک، مالکیت از بین نمی رود و انتقال مال، معامله، ارث یا وصیت با دائمی بودن مالکیت منافاتی ندارد. زیرا در این موارد مالک تغییر می کند اما ملک به همان شکلی که هست باقی می ماند.
 
گاهی ارتباط بین مالکیت و عین مال قطع می شود، در حالی که نه مال تلف می شود و نه حقی منتقل می شود. حق مالکیت منتقل نمی شود و تلف می شود و جزو اموال محسوب می شود.
 
با توجه به توصیفی که در مورد مالکیت داشتیم، باید مالکیت را به عنوان یک حق دائمی توصیف کنیم و بر اساس آن حق، شخص می تواند در ملک خود تصرف کند و از تمام منافع آن بهره مند شود.
 
توابع حق مالکیت
یکی از نتایج مطلق مالکیت، تملک مال توسط مالک از ملکی است که به دست می آورد. بنابراین حق مالکیت مالک دارای توابع و خواص ملکی خواهد بود. و مالکیت این منافع را مالکیت ثانویه می گویند که شامل مالکیت اموال اعم از فضا و زمین می شود.
 
اثبات مالکیت با اثبات تملک
 
وقتی دو نفر ادعای مالکیت یک ملک را داشته باشند و هر کدام منکر مالکیت دیگری شوند، دعوی برای اثبات مالکیت مطرح می شود. فردی که ادعای مالکیت دارد می تواند با ارائه اسناد، شهود، سوگند و استشهادنامه مالکیت خود را ثابت کند که همه اینها به اثبات ادعا کمک می کند. یکی از موارد ادله ثبوت اماره است و طبق ماده 35 تصرف به عنوان مالک دلیل مالکیت خواهد بود مگر اینکه در این دسته خلاف آن ثابت شود. این ماده را پایه ید می نامند.
 
ارکان حقوق مالکیت
اول رکن مادی قضیه که تسلط و تفوق در مالکیت است که تسلط مالی روی می دهد و با انجام اموری مانند خانه نشینی، تعمیر خانه یا راندن ماشین و سوار شدن به آن و اموری مانند فروش و اجاره. نیز از جمله موارد هستند. ماده موضوع است.
 
اما دومین رکن معنوی قضیه، اندیشه داشتن حق مالکیت و قصد و هدف از اعمال حق به عنوان مالکیت است.


:: بازدید از این مطلب : 584
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی


سوگند تکمیلی چیست؟
در ابتدای مقاله باید تعریف دقیق قسم را بدانیم. در مقام دفاع و اثبات اثبات کند. ادعای مدعی کذب است، به آن متوسل می شود. قسم انواع مختلفی دارد که یکی از آنها قسم تکمیلی است

در حقوق ما یک سری ادله برای اثبات دعاوی حقوقی و یا حتی کیفری وجود دارد که سوگند یکی از مهم ترین دلایل آن است.

سوگند به سه صورت قسامه ملموس، قسامه اثباتی و سوگند رسمی انجام می شود و هر یک دارای ویژگی های خاصی است.

ابتدا توضیحات کاملی در مورد سوگند تکمیلی و همچنین زمان و شرایط این سوگند و اینکه در چه دعاویی می توان به آنها استناد کرد و در نهایت در مورد نحوه صدور سوگند تکمیلی صحبت خواهیم کرد.
تعریف سوگند تکمیلی:
گاهی در روند رسیدگی به پرونده قضایی، تکمیل دلایل پرونده، نواقصی به وجود می آید که برای تکمیل این دلایل و ادامه دادرسی استفاده می شود. تعریف دقیق این سوگند این است که: سوگند تکمیلی، قسمی است که مدعی برای تکمیل دلیل ناقص ارائه شده از سوی خود می نویسد.


تفاوت بین سوگند تکمیلی و سوگند یاد شده:
قسم تكميلي وقتي خاص است كه انسان يك سلسله دلايل اقامه كرده باشد ولي ناقص باشد و البته براي اثبات مدعا كافي نيست در صورتي كه در قسم يا قسم قاطع خود قسم باشد. برای اثبات یا رد ادعا کافی است.

شرایط سوگند تکمیلی:
برای استفاده از این قسم سه شرط باید رعایت شود

اولاً: در صورتی که مدعی دلایل کافی و محکمه پسند برای اثبات ادعای خود نداشته باشد، می تواند از این سوگند در دادگاه برای اثبات ادعای خود استفاده کند.

ثانیاً: زمان استفاده از این سوگند زمانی است که مدعی دلایل کافی برای ادعای خود نداشته باشد، بنابراین باید همیشه آن را ادا کند.

ثالثاً: برخلاف دو قسم دیگر که به مدعی اجازه درخواست سوگند از خوانده را می دهد، در سوگند تکمیلی حق درخواست سوگند تکمیلی از خوانده را ندارد.

ادعایی که با سوگند تکمیلی قابل اثبات است:
حال وقت آن است که بدانیم این سوگند در چه دعاویی قابل استفاده است و ادعا را ثابت می کند.

ماده 277 قانون آیین دادرسی مدنی (مخفف ق.ا.د.م): در کلیه دعاوی مالی که به هر دلیل به مدیون واگذار می شود از قبیل قرض، ثمن، اجاره، پرداخت جرم، مهریه، نفقه، ضمان تلف یا تضییع. - و همچنین دعاوی راجع به اموالی از قبیل بیع، صلح، اجاره، هبه، وصیت به نفع مدعی، خلاف واقع و شبه عمد موجب تادیه - در صورتی که اقامه دلیل قانونی برای مدعی مقدور نباشد، می تواند. ادعای خود را با ارائه یک شاهد مرد یا دو شاهد زن ضمیمه سوگند ثابت کند.
تبصره - در موارد مذکور در این ماده ابتدا شاهد واجد شرایط شهادت می‌دهد سپس خواهان سوگند یاد می‌کند.

همانطور که در ماده مشخص است، سوگند تکمیلی فقط در موارد مذکور در ماده قابل استناد است، در نتیجه در سایر دعاوی در صورتی که مدعی نتواند دلایل کافی را ارائه کند، فقط می تواند سوگند یاد کرده یا قسم خورده را مطالبه کند. یا از اثبات ادعا امتناع کند. خود را نادیده بگیرد

شرایط و نحوه صدور سوگند تکمیلی:
در اینجا می خواهیم بگوییم دادگاه رسیدگی کننده به دعوی تحت چه شرایطی دستور ادای سوگند تکمیلی را صادر می کند؟

میبایست به مواد مختلف قوانین در مورد آن و رویه قضایی دادگاه مراجعه کرد. دادگاه ها که در می یابیم در صورت قبولی دادگاه، موضوع تصریح می کند که دلایل اقامه شده از سوی خواهان کامل نبوده و همچنین دعوای مطروحه یکی از دعاوی مطروحه در ماده 277 ق.ا.م. جدای از این شرایط، دادگاه باید تقاضای صدور قرار ادای سوگند تکمیلی از سوی خواهان را داشته باشد، یعنی خود خواهان از دادگاه تقاضای صدور قرار سوگند تکمیلی را داشته باشد تا دادگاه حکم را صادر کند. دستور پس از بررسی درخواست مدعی برای سوگند تکمیلی در صورت واجد شرایط بودن.



:: بازدید از این مطلب : 121
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 2 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی

 

 

تفاوت بين لغو و باطل

 

ابطال از نظر لغوي به معناي نسخ، لغو و لغو است. معناي لغوي باطل، رد و پوچي و فساد است. در اين مقاله به بررسي اين موضوع پرداخته ايم كه تفاوت بين بطلان و بطلان چيست؟

 

 

 

براي پاسخ به اين سوال كه تفاوت بين بطلان و ابطال چيست؟ يكي از مسائل مهم اين است كه ابطال در طيف وسيعي از اعمال و اقدامات حقوقي قابل تحقق است. مثلاً در عالم حقوق از ابطال و ابطال براي اسناد رسمي و غير رسمي استفاده مي شود. با توجه به تأثير كاربرد هر يك از كلمات مذكور در موضوعات مختلف، دو واژه ابطال و ابطال را به تفكيك هر مورد (سند رسمي، اعمال حقوقي، رأي داوري و ...) بررسي مي كنيم.

 

تفاوت بين ابطال و ابطال سند رسمي

 

حال مي خواهيم موضوع اسناد رسمي و غيررسمي را بررسي كنيم كه تفاوت ابطال با ابطال چيست؟ هر دو اصطلاح معمولاً براي بي اعتبار كردن يك سند استفاده مي شوند. اما بطلان به معناي عدم وجود يكي از شرايط اساسي براي صدور سند است.

 

 

 

بنابراين با صدور حكم بطلان سند، سند از ابتدا باطل شناخته مي شود و اثري بر آن نيست. از طرفي فسخ به معناي از بين رفتن يكي از شرايط اساسي سند در زمان حال است. بنابراين در صورت ابطال سند، از تاريخ صدور حكم ابطال، اعتبار سند رسمي از بين مي رود. اما اعتبار سند نسبت به زمان قبل از صدور حكم ابطال همچنان پابرجاست.

 

 

 

معناي اسقاط در حقوق

 

براي اينكه بدانيد تفاوت بين null و void چيست؟ ابتدا بايد معناي اصطلاحي هر يك از اين دو كلمه را بررسي كنيم. اسقاط در حقوق عموماً دلالت بر تباهي و فساد دارد. در مورد معاملاتي كه بين افراد انجام مي شود، فسخ معامله به اين معناست كه با صدور حكم قضايي معامله فسخ شده محسوب مي شود. فسخ يكي از دلايل انحلال قراردادها است. در حقوق ايران واژه ابطال براي اسناد رسمي و غير رسمي نيز به كار مي رود.

 

دادخواست ابطال معامله

 

در صورتي كه بين طرفين معامله در بطلان معامله اختلاف باشد، مدعي بطلان بايد به دادگاه عمومي حقوقي مراجعه و دادخواست اعلام بطلان معامله را تقديم نمايد. در اين صورت شخصي كه مدعي ابطال معامله است، مدعي ناميده مي شود.

 

 

 

خواهان بايد دادخواست ابطال معامله را به دادگاه عمومي حقوقي شهرستان محل وقوع ملك يا محل انجام تعهد تقديم نمايد. تقديم دادخواست ابطال معامله مستلزم پرداخت هزينه هاي قانوني است. هزينه دادرسي با توجه به بهاي خواسته يا مبلغي كه خواهان خود را مستحق آن مي داند اخذ مي شود.

 

تفاوت بين بطلان معامله و بطلان عقد

 

از نظر قانون مدني تفاوت بين بطلان و بطلان چيست؟ بطلان معامله به اين معناست كه معامله از اول خراب است. به عبارت ديگر، اگر در زمان عقد يكي از شروط اساسي قرارداد موجود نباشد، معامله از ابتدا باطل است. نتيجه ابطال معامله اين است كه در صورت فسخ معامله هيچ اثري در مورد توافقات انجام شده بين طرفين ايجاد نخواهد شد.

 

 

 

از طرفي فسخ قرارداد به اين معناست كه ابتدا عقد سالم برقرار شده است. سپس به دليل از بين رفتن يكي از شرايط قانوني آن، با حكم دادگاه قرارداد فسخ مي شود. در نتيجه اگر ملك مورد معامله در زمان فسخ قرارداد داراي منافعي باشد، آن منافع متعلق به خريدار (مالك دوم) است. زيرا از ابتدا عقد صحيحي منعقد كرد ولي بعداً شرايط اوليه صحت معامله را از دست داد.

 

 

 

موارد لغو معامله

 

همانطور كه گفته شد موارد باطل شدن معامله زماني اتفاق مي افتد كه يكي از شرايط اساسي معامله در زمان انعقاد قرارداد وجود نداشته باشد. طبق ماده 190 قانون مدني شرايط اساسي معامله به شرح زير است:

 

 

 

قصد و رضايت طرفين

 

صلاحيت طرفين

 

موضوع خاص مورد معامله

 

مشروعيت معامله

 

از نظر عملي تفاوت اصلي ابطال و ابطال چيست؟ در صورتي كه در دادگاه صالح ثابت شود كه در زمان انعقاد قرارداد هيچ يك از شرايط فوق وجود نداشته است، رأي به بطلان معامله صادر مي شود. تصميم به در اعتبار معامله يك تصميم اعلامي است. حكم اعلامي يعني دادگاه از همان ابتدا بطلان معامله را اعلام كند و چيز جديدي ايجاد نكند. در مقابل دستور اعلامي، دستور كتبي وجود دارد. دستور لغو معامله يك دستور كتبي است.

 

تفاوت ابطال و ابطال راي داور

 

در مورد تصميم داور، ابطال زماني حاصل مي شود كه طرفين با توافق طرفين، تصميم داور را ناديده گرفته و بر عدم اجراي آن توافق كنند. در صورتي كه در دادگاه ثابت شود كه يكي از شرايط قانوني داوري وجود نداشته است، رأي داور باطل است.



:: بازدید از این مطلب : 105
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 30 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی

 

ممكن است قصد خريد خودرو را داشته باشيد و تمام بررسي هاي لازم را انجام داده باشيد. اما صاحب خودرو در آخرين لحظه مي گويد خودروي مورد نظر سند ندارد و بايد آن را با مبايعه نامه خريداري كنيد. بسياري از افراد ممكن است از خودروي مربوطه بگذرند و به سراغ خودرويي با سند قطعي بروند. اما عده اي هم مي خواهند ماشين بدون سند بخرند. اين تمايل شايد به اين دليل باشد كه خودروهاي بدون سند قيمت كمتري نسبت به ساير خودروهاي داراي سند دارند.

 

اين قيمت پايين باعث مي شود افراد وسوسه شوند تا اين نوع خودروها را خريداري كنند. اگر شما يكي از اين افراد هستيد. بايد گفت اين كار پر ريسك است و بايد ريسك كرد.

البته اگر شما هم فروشنده هستيد و قصد فروش خودرو بدون مدارك را داريد، بايد بدانيد كه اين كار ممكن است زمان بر باشد. همچنين خودروي خود را با قيمت كمتري نسبت به خودروهاي داراي مدارك قرار دهيد.

 

اعتبار قولنامه

براي فروش خودرو بدون سند بايد از تعهدنامه استفاده كرد. به اين ترتيب كار شما قانوني و رسمي مي شود. اگر دو نفر روي يك برگه سوگندنامه اي تنظيم كنند و آن را امضا و تاريخ گذاري كنند، مي توان گفت كه كارشان از نظر قانوني رسمي است. آنها همچنين مي توانند تمام شرايط و ضوابط مندرج در قرارداد را رعايت كنند.

 

در صورتي كه يكي از طرفين طبق شرايط ذكر شده عمل نكند، قرارداد فسخ مي شود. پس بايد در نوشتن قول بسيار دقت كرد. زيرا در صورت امضاي قراردادها مي توان از نظر قانوني استناد كرد. هميشه اصل قرارداد در اختيار خريدار قرار مي گيرد و نسخه ايجاد شده توسط كربلا در اختيار فروشنده قرار مي گيرد.

شرايط قرارداد در فروش خودرو

همانطور كه گفته شد فروش خودرو بدون سند بايد به صورت قراردادي انجام شود. مبايعه نامه بايد يك سري شرايط اساسي داشته باشد تا بتوان به آن تكيه كرد. مشخصات كامل فروشنده و خريدار كه شامل مشخصات شناسنامه، آدرس خريدار و فروشنده و شماره تلفن ثابت و همراه آنها مي باشد.

 

جداي از اين مشخصات، كليه مشخصات و مشخصات كارت شناسايي خودرو از قبيل (مدل خودرو، تيپ، تيپ، شماره پلاك فعلي پليس، شماره موتور و شماره شاسي خودرو) و وضعيت فني خودرو بايد در قيد شود. قرارداد. يك بند ديگر در قراردادها اضافه شود. در اين قسمت تاريخ و ساعت دقيق حضور خريدار و فروشنده در مراكز تعويض پلاك، زمان پرداخت توسط خريدار و ساير شرايط درج شده است.

مشكلات رايج در فروش خودرو بدون سند

افرادي كه قصد خريد و فروش خودرو بدون سند دارند ممكن است با مشكل مواجه شوند. به خصوص افرادي كه دانش حقوقي كمي دارند. امروزه پرونده هاي زيادي در اين زمينه در دادگاه ها وجود دارد كه مردم براي خريد و فروش خودروهاي بدون سند با مشكل مواجه شده و به دادگاه مراجعه كرده اند.

 

تا بتوانند به حقوق خود برسند. يكي از مشكلات فروش خودرو بدون سند و به صورت مبايعه نامه وجود اشكال در اسناد خودرو است. همچنين ممكن است در اين نوع خريد و فروش، فروشنده تقصير خودرو را رفع نكند و عوارض را پرداخت نكند. شايد خودرو بنا به دلايلي نقص فني داشته و فروشنده اين مشكل را مخفي كرده و بند در رابطه با اين موضوع در قرارداد قيد نكرده است.

 

يكي از مشكلات رايج و خطرناك در فروش بدون سند اين نوع خودروها عدم اطمينان مردم از مالكيت خودرو است. ممكن است شخصي يك ماشين را به چند نفر فروخته باشد يا ماشين به سرقت رفته باشد. پس اگر قصد خريد خودروي بدون سند داريد، بهتر است از اصالت آن مطلع شويد.

البته مي توان گفت در صورت واريز كامل مبلغ خودرو به حساب خريدار مي توانيد در صورت وجود مشكل از طريق حساب سپرده پيگيري هاي لازم را انجام دهيد. همچنين ممكن است سند خودرو به نام دو نفر باشد. پس بهتر است استعلام هاي لازم را به صورت دقيق انجام دهيد. تا در صورت مواجه شدن با اين موضوع بتوانيد رضايت هر دو نفر را در خريد خودرو جلب كنيد. به اين ترتيب ديگر با مشكلي مواجه نخواهيد شد.

نكات مهم در خريد و فروش خودرو بدون سند

در خريد و فروش خودرو بدون سند بايد به اين نكته توجه كنيد كه بايد قرارداد را با دقت تنظيم كنيد. زيرا در اين موارد سفته سند بسيار معتبري است كه افراد مي توانند از آن براي خريد و فروش استفاده كنند. البته بهتر است قبل از تنظيم قرارداد از دلايل نداشتن سند خودرو مطلع شويد.



:: بازدید از این مطلب : 104
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی

 

مزايا و معايب خريد خانه بدون پايان كار

در مورد ساختمان ها و بناهايي كه در محدوده زمين شهري ساخته مي شوند، صدور سند مالكيت منوط به اتمام كار مي باشد. همچنين تكميل كار مستلزم مراجعه به شهرداري محل وقوع ملك و پرداخت عوارض و ماليات مربوطه مي باشد. طبق قانون شهرداري پس از اتمام ساخت هر ساختمان، مالك موظف به پرداخت هزينه هاي مربوطه و دريافت پايان كار مي باشد. با اين حال، بسياري از مالكان قبل از دريافت گواهي پايان كار، ملك خود را مي فروشند.

 

به چند دليل، خريد خانه بدون اتمام كار، انتخابي پرخطر محسوب مي شود. يكي از دلايل آن اين است كه با خريد بدون تكميل خانه، تمام بدهي هاي مالك قبلي در مورد ملك به خريدار منتقل مي شود. به عبارت ديگر با خريد خانه بدون اتمام كار، خريدار مسئوليت پرداخت عوارض شهرداري، دريافت پايان كار و تنظيم سند رسمي مالكيت را بر عهده خواهد داشت.

 

بنابراين يكي از مداركي كه قبل از انجام معامله بايد توسط خريدار بررسي شود، پايان كار ملك مي باشد. صدور گواهي پايان كار حاكي از پرداخت بدهي ملك به شهرداري است. از طرفي صدور اين گواهينامه بيانگر رعايت ضوابط فني راه و شهرسازي در فرآيند ساخت ساختمان است.

تضمين خريد خانه بدون اتمام كار چيست؟

اصولاً شخصي كه با علم به عدم تكميل خانه اقدام به خريد كرده است، مسئوليت پرداخت كليه بدهي هاي ملك از جمله عوارض شهرداري را بر عهده خواهد داشت. خريدار ممكن است ملك را بدون اطلاع از ناتمام بودن آن خريداري كند. در اين صورت اگر پس از مدتي مشخص شود كه ملك ناتمام است، خريدار مي تواند معامله را فسخ كند.

 

در صورتي كه پس از انجام معامله معلوم شود كه فروشنده عمداً براي فريب خريدار در مورد اتمام خانه متوسل به متقلبانه شده است، خريدار مختار است كه معامله را فسخ كند و بر اين اساس خسارات وارده را از آن جبران كند. فروشنده مطالبه كردن

 

به طور كلي، خريد خانه بدون اتمام كار يك ريسك بزرگ است. زيرا ممكن است خانه برخلاف قوانين و مقررات مربوط به شهرسازي ساخته شود. در چنين مواردي كميسيون ماده 100 قانون شهرداري تشكيل مي شود و به تخلفات ساختماني رسيدگي مي كند. كميسيون ماده 100 مي تواند به تخريب بنا يا قسمتي از آن يا پرداخت جزاي نقدي رأي صادر كند. چنانچه كميسيون ماده 100 قانون شهرداري دستور تخريب خانه را صادر كند، مالك فعلي بايد در مدت معيني ملك را تخريب كند.

 

در صورت استنكاف مالك از تخريب بنا عليرغم صدور دستور كميسيون ماده 100، ماموران شهرداري به نمايندگي از مالك نسبت به تخريب سازه اقدام مي كنند. در صورتي كه مالك نسبت به رسيدگي در كميسيون ماده 100 شهرداري اعتراض داشته باشد مي تواند نسبت به رأي صادره به ديوان عدالت اداري دادخواست تقديم كند.

چگونه مي توان معامله خانه اي را كه بدون اتمام كار خريداري شده فسخ كرد؟

امروزه از ديدگاه متعارف، اتمام كار يكي از ضروريات خانه سازي است. پايان كار هم گواهي بر پرداخت ديون ملك است و هم سندي كه نشان دهنده استحكام ساختمان و نظارت مهندس ناظر است. در نتيجه اگر خانه اي بدون اتمام كار فروخته شود، اساساً براي مشتري ناآگاه حق فسخ ايجاد مي شود. با اين حال ممكن است در بسياري از موارد ذيل مبايعه نامه طرفين كافه خياط گزينه ها را كنار گذاشته باشند. در چنين مواردي به دليل عدم تكميل ملك براي خريدار حق فسخ وجود نخواهد داشت.

 

در مورد خريد خانه بدون اتمام كار، در صورتي كه بين خريدار و فروشنده در مورد فسخ قرارداد اختلاف باشد، مرجع صالح براي رسيدگي به اين اختلاف، دادگاه قانوني و عمومي محل وقوع ملك است. . در اين موارد خريدار يا وكيل وي به عنوان خواهان دادخواستي براي اعلام فسخ قرارداد تنظيم و به دفتر دادگاه تحويل مي دهد.

 

قاضي دادگاه براي رسيدگي به موضوع اسناد و رسيدگي به اسناد مورد استناد هر يك از طرفين وقت رسيدگي تعيين مي كند. در صورتي كه دادگاه خريدار را صاحب حق تشخيص دهد، اخطاريه فسخ صادر مي كند و بر اين اساس قرارداد منفسخ مي شود.

نكات حقوقي در مورد خريد خانه بدون اتمام كار

به طور كلي با توجه به مشكلاتي كه پس از خريد خانه بدون اتمام كار براي خريدار پيش مي آيد، توصيه مي شود از خريد هرگونه ساخت و ساز مانند خانه، آپارتمان و ويلا بدون پايان كار خودداري كند. فروش خانه بدون اتمام كار معمولا در مورد خانه هاي بازسازي شده براي كه مراحل اداري صدور سند مالكيت طي نشده است.

 



:: بازدید از این مطلب : 104
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 26 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی


زمين مشاع بخريم يا نه؟
طبق قانون مدني اموال غيرمنقول از قبيل زمين، آپارتمان و غيره به دو گروه منفصل و مشاع تقسيم مي شوند. مال المفروز به اموالي گفته مي شود كه فقط يك مالك داشته باشد و مالكيت كل آن متعلق به او باشد. مالكيت شخص بر مال مشاع شش دانگ است. از سوي ديگر، املاك مشترك، املاكي هستند كه بيش از يك مالك دارند. در اين ديدگاه، زمين يا ساير اموال غيرمنقول به عنوان يك كل در نظر گرفته مي شود و مالكان متعدد هر كدام در هر قسمت از اين كل سهيم هستند.

يكي از آثار حقوقي مالكيت مشترك در زمين اين است كه هيچ يك از شركاء نمي توانند زمين مشاع را بدون رضايت ساير شركا تصرف كنند. در واقع مالكيت مشترك به گونه اي است كه هر يك از شركا در عين اينكه در مال شريك هستند، نمي توانند بدون اذن ساير شركا در حقوق آنها تصرف كنند.

در اين مقاله سعي داريم به اين سوال پاسخ دهيم كه آيا زمين مشاع بخريم يا خير؟ در ادامه ضمن بررسي مقررات قانوني مربوط به ملك مشاع به بررسي برخي از مزايا و معايب خريد زمين مشاع مي پردازيم. از يك طرف بايد در نظر داشت كه در بازار املاك، قيمت ملك مشاع كمتر از ملك شخصي است.
دليل اين امر ممنوعيت تصرف هر يك از شركا در زمين بدون تصرف شريك ديگر است. با اين حال، براي بسياري كه قصد سرمايه گذاري دارند يا اميدوارند در آينده سهم شريك خود را بخرند، خريد زمين مشترك مي تواند يك انتخاب سودآور باشد. آگاهي از قوانين و مقررات مربوط به مالكيت ملك مشاع، تصميم گيري در مورد خريد يا عدم خريد زمين مشاع؟ راحت تر خواهد بود.

روشهاي تحقق اموال مشاع
در قانون فعلي ايران دو راه براي تحقق مالكيت مشاع بر زمين و ساير اموال غيرمنقول وجود دارد. روش اول تحقق مال مشاع به صورت قانوني (غير اختياري) است. ارث را مي توان يكي از دلايل قانوني تحقق ملك مشاع نام برد. بنابراين، با فوت متوفي، اموال او مشتركاً متعلق به ورثه است. يعني مثلاً اگر خانه اي متعلق به متوفي باشد كه چهار پسر دارد، هر يك از فرزندان او يك چهارم خانه مذكور را مالك مي شود.

روش دوم براي تحقق مال مشاع، روش اختياري است. طبق ماده 10 قانون مدني آزادي قراردادها اصل است و هركس مي تواند در اموال خود هر گونه تصرف قابل انتقال داشته باشد. اين روش اغلب با انعقاد قرارداد بيع يا مبايعه نامه انجام مي شود. به عنوان مثال، يك مالك ممكن است سه دانگ از شش دانگ مالكيت زمين خود را به ديگري بفروشد. در اين صورت مالكيت ملك از حالت انحصاري به حالت مشترك تبديل مي شود.
زمين مشاع چگونه تفكيك مي شود؟
اگر بخواهيم تصميم بگيريم كه زمين مشاع بخريم يا خير؟ ابتدا بايد قابليت جداسازي زمين را بررسي كنيم. تفكيك زمين مشاع به اين معناست كه مالكين زمين را بين خود تقسيم كرده و مالكيت مشترك خود را به مالكيت جداگانه تبديل مي كنند. نكته مهم در خصوص تفكيك اراضي مشاع اين است كه قوانين و مقررات راه و شهرسازي در اين خصوص بايد رعايت شود. بنابراين اگر به دلايلي از جمله كم بودن مساحت زمين مشاع، تفكيك زمين مشاع ممنوع باشد، تفكيك صورت نمي گيرد.

در شرايطي كه تفكيك زمين مشاع ممنوع است، هر يك از شركاء مي توانند با مراجعه به دادگاه قانوني و عمومي محل وقوع زمين، دادخواست فروش زمين مشاع را تقديم كنند. در اين صورت دادگاه حكم به فروش زمين مشاع مي دهد و سهم هر يك از صاحبان زمين از محل فروش پرداخت مي شود.

همانطور كه گفته شد شركاي زمين مشاع در صورت وجود شرايط قانوني مي توانند نسبت به آزادسازي ملك مشاع توافق كنند. در اين صورت مي توانند با حضور در دفاتر يا ادارات ثبت نسبت به واگذاري زمين مشاع اقدام نمايند. در صورت وجود شرايط قانوني، سردفتر اسناد رسمي مي تواند به نام هر يك از شركا به طور جداگانه سند مالكيت شش دانگ صادر كند.
روش هاي پراكندگي
علاوه بر روش تخليه كه در بالا مورد بحث قرار گرفت، روش هاي ديگري نيز براي از بين بردن گسترش زمين مشترك وجود دارد. مهمترين اين راهكارهاي قانوني به شرح زير است:

تقسيم بر تنظيم:
اين روش زماني امكان پذير خواهد بود كه ارزش قسمت هاي مختلف يك زمين داراي ارزش يكسان نباشد. در اين صورت قاضي با طرح موضوع در دادگاه با اخذ نظر كارشناسي و ساير تحقيقات لازم در خصوص نحوه واگذاري زمين تعيين تكليف مي كند. تقسيم بر اساس تعديل با در نظر گرفتن ارزش منطقه اي زمين محاسبه مي شود.



:: بازدید از این مطلب : 548
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 24 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی


مرور زمان در دعاوي ملكي
در رابطه با مطالبات ملكي، مسائل و سوالات زيادي براي افراد درگير در اين موارد وجود دارد.  امور ملكي فرصت دارند.ابتدا لازم است در مورد دعاوي ملكي و انواع آن توضيح داده شود تا پس از روشن شدن موضوع، بحث مرور زمان در دعاوي ملكي مطرح شود.
دعاوي ملكي بسيار متنوع و پيچيده است و شامل مسائل زيادي مي شود. بسياري از دعاوي ملكي به دليل عدم اطلاع و دانش حقوقي افراد رخ مي دهد. همچنين اشتباهات و اختلافات شخصي افراد نيز مي تواند از علل اين گونه دعاوي باشد. انواع دعاوي ملكيدعاوي ملكي بر حسب علل ايجاد و رسيدگي متفاوت است و در يك تقسيم بندي كلي به شرح زير دسته بندي مي شود:
دعاوي حقوقي ملكيدعاوي مالكيت كيفريدعاوي حقوقي ملكياين نوع دعاوي ملكي كه بيشترين انواع دعاوي ملكي را تشكيل مي دهد شامل آن دسته از دعاوي ملكي است كه در رابطه با مسائل حقوقي ايجاد مي شود و رسيدگي به آنها با تقديم دادخواست قانوني و در شوراي حل اختلاف آغاز مي شود. يا در دادگاه قانوني تحت تعقيب قرار گيرد.
دعاوي مالكيت حقوقي به دعاوي مالي و غير مالي تقسيم مي شود. برخي از دعاوي حقوقي ملكي با توجه به شرايط از طريق شوراي حل اختلاف و جبران خسارت قابل طرح، پيگيري و حل و فصل است. در دعاويي كه بايد از طريق دادگاه پيگيري شود، دادگاه محل وقوع ملك مرجع صالح براي رسيدگي محسوب مي شود.
برخي از مهمترين دعاوي ملكي عبارتند از:
دعواي تصرف حقوقي عدوانيدعواي خلع يددعوي مستلزم تنظيم سند رسميدعواي دريافت فسخ كاردعوي الزام به تسليم ملكدعواي وام مسكندعاوي مربوط به سرقفليدعاوي مالكيت كيفريدعاوي اموال كيفري به دعاويي گفته مي شود كه در آنها امور اموالي از قبيل كلاهبرداري، تخلفات ملكي و هر نوع جرمي موضوع شكايت است. در دعاوي مالكيت كيفري از شخص شاكي خصوصي يا وكيل وي يا مدعي العموم شكايت مي شود. و مرجع صالح رسيدگي به اين دعاوي دادگاه محل وقوع ملك مي باشد.
برخي از رايج ترين دعاوي كيفري دارايي عبارتند از:دعواي تصرف عدواني مجرمانهدعاوي در مورد كلاهبرداري املاك و مستغلاتدعاوي تغيير كاربري بدون اخذ مجوزهاي قانونيدعاوي معاملاتي متناقضدعاوي فروش مال غيريك مورد خيانت در امانتدعواي جعل اسناد ملكيبرخورد با سند جعليگذر زمانگاهي ممكن است به دلايلي يكي از طرفين بلافاصله پس از وقوع جرم نتواند از طرف مقابل شكايت كند و پس از گذشت مدتي طولاني براي طرح شكايت به دادگاه مراجعه كند.
اما طبق قوانين مربوط به مرور زمان شكايت، وقتي ماه ها يا سال ها از وقوع جرم مي گذرد، شاكي بايد ابتدا بررسي كند كه دعواي او مشمول مرور زمان نيست و ببيند آيا امكان طرح دارد يا خير. يك شكايت. مهلت قانوني وي براي شكايت به پايان رسيده است.علاوه بر طرح شكايت، در بحث تعقيب و صدور و اجراي حكم نيز بحث مرور زمان مطرح مي شود. 
مدت زمان هر جرم با توجه به مجازات آن در قانون مشخص شده است. ماده 19 قانون مجازات اسلامي جرايم را بر حسب مجازات در 8 درجه طبقه بندي كرده است و در مبحث چهارم از فصل دوم قانون مجازات مصوب 1391 در مواد 105 تا 113 به بحث مرور زمان پرداخته شده است. به درجه جرم .
لازم به ذكر است كه بحث مرور زمان فقط مربوط به جرايم تعزيري است و شامل جرائمي كه منجر به قصاص مي شود نمي شود.
انواع بررسي زمان عبارتند از:انقضاي شكايتبررسي زمان پيگيريبررسي زمان رسيدگيبررسي زمان اجراي حكممروري بر انواع سرقت هاي تعزيريدوره زماني در واقعي استپرونده هاي قضاييدر مورد مطالبات ملكي و مدت زمان در هر يك از اين دعاوي قوانين زيادي وجود دارد. به همين دليل براي اطلاع از بازه زماني دقيق در دعاوي ملكي خود بهتر است به وكلاي متخصص در امور ملكي مراجعه كنيد.



:: بازدید از این مطلب : 104
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی


انتقال سند بدون استعلام از شهرداري
با توجه به اينكه معامله و خريد و فروش ملك از جمله معاملاتي است كه نياز به سرمايه زيادي دارد و باعث انتقال قيمت مالي زيادي بين طرفين معامله مي شود، به همين دليل حساسيت ها و ضرورت هايي براي واگذاري وجود دارد. سند و انتقال قيمت آن. كه براي جلوگيري از بروز مشكل و اطمينان از صحت معامله بايد رعايت شود.

يكي از اولين و مهمترين اقدامات در معامله ملك، اطمينان از وضعيت حقوقي ملك توسط خريدار است. اين اطمينان از طريق استعلام ملك و سند معامله براي تعيين صحت سند از نظر قانوني و عدم تخلف در ساخت ملك و بدهي مالك به دست مي آيد.

به اين ترتيب خريدار مي تواند از مشخصات دقيق ملك، اعتبار سند و يا وجود تخلف در مرحله ساخت ملك مطلع شود.
در صورتي كه دو طرف معامله يعني خريدار و فروشنده در مورد معامله ملك به توافق برسند و بخواهند سند را به طور رسمي منتقل كنند، اين انتقال منوط به استعلام از شهرداري است.

طبق قوانين موجود، مالك هر ساختماني براي دريافت پايان كار از شهرداري و امكان فروش ساختمان خود، بايد ساختمان را زير نظر مهندسان و بر اساس ضوابط و مقررات بسازد و بايد پرداخت كرده باشد. هزينه هاي نوسازي و عوارض شهرداري
مالك ساختمان به دليل اتمام كار يا تخلف در ساخت و ساز نبايد به شهرداري بدهكار باشد. براي انتقال سند مالك بايد تمام بدهي خود را به شهرداري تسويه كند. 

نحوه اخذ استعلام ملك از شهرداري
استعلام ملك بايد از شهرداري منطقه اي كه ساختمان در آن احداث شده و ملك در آن قرار دارد انجام شود. مالك براي استعلام ابتدا بايد فرمي را كه از سوي دفتر اسناد رسمي به وي داده شده به شهرداري تحويل دهد و سپس درخواست استعلام را در شهرداري منطقه ثبت كند و منتظر پاسخ استعلام خود از شهرداري باشد. پس از آن كارشناسان شهرداري پروانه ساختمان را بررسي مي كنند و در صورت تخلف مالك بايد جريمه هاي تعيين شده را پرداخت كند.

در صورت عدم پرداخت هزينه هاي بازسازي ساختمان، مالك موظف به پرداخت اين هزينه ها مي باشد. همچنين ساير هزينه ها مانند جمع آوري زباله و كمك آموزشي بايد توسط مالك پرداخت شود. همان شكل كه گفته شد مالك ملك  بايد تمامي بدهي خويش  به شهرداري بپردازد و بدهي به شهرداري به هيچ عنوان نداشته باشد.

 پس از دريافت پاسخ استعلام، مالك بايد بلافاصله آن را به اداره ثبت محل نقل و انتقال سند ارائه كند تا بتواند سند ملك را انتقال دهد.

به طور كلي بايد تاكيد داشت كه طبق قوانين ، دفتر اسناد رسمي تا زمان استعلام لازم در هر يك از موازد از اداره هايي مثل  ثبت، شهرداري، دارايي و ... سند انتقال خانه را تنظيم نميكند.
قوانين مربوط به استعلام از شهرداري
بر اساس ماده 1 قانون تسهيل اسناد مصوب 1385، لازم است نسبت به واگذاري همان ساختمان ها در محدوده، توسط دفاتر اسناد رسمي از شهرداري استعلام شود.

 وضعيت ثبتي و عدم بازداشت در مورد ترتيب رسمي واگذاري همان زمين ملكي. اقدام كنيد بند الف اين ماده لزوم اخذ گواهي پايان كار يا عدم تخلف موضوع تبصره 8 ماده 100 اصلاحي قانون شهرداري در خصوص املاك مشمول قانون مذكور را بيان مي كند.
همچنين در ماده 3 آيين نامه اجرايي قانون تسهيل گري آمده است: دفاتر اسناد رسمي موظفند قبل از تنظيم سند نقل و انتقال ملك، تبصره 8 ماده 100 قانون شهرداري مصوب 1394 را رعايت كنند. به يادداشت مذكور عمل كنيد.



:: بازدید از این مطلب : 127
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی


 تفاوت بين ثواب و پاداشاز جمله اختلافات رايج بين افراد كه در اكثر موارد به دعوا ختم مي شود مي توان به مواردي مانند دستمزد، مال و ... اشاره كرد كه در آن شخص حقوق طرف مقابل را تضييع مي كند. در اين موارد دعاوي تحت عنوان جبران خسارت مطرح مي شود.
از نظر شرع و مملكت، اگر شخصي موجب ضرر و زيان ديگري شود، بايد خسارت وارده را جبران كند. به عبارت ديگر، شخص متضرر در مقابل شخص آسيب ديده مسئول است. در اين مقاله جدول محاسبه اجرت المثل و نكات مهم مربوط به آن را به طور كامل بررسي مي كنيم.
دستمزدهاي نمونه در واقع مخالف دستمزد رسمي در قانون است. به عبارت ديگر، اگر قراردادي شفاهي يا كتبي بين دو نفر منعقد شود كه يكي از آنها در ازاي اقدام ديگري، موظف به پرداخت مبلغي براي تخصص و كار خود باشد، با موضوع دستمزد مواجه هستيم. در تعريفي ديگر، اگر شخصي بدون قرارداد از پول، مال يا تخصص شخص ديگري استفاده كند و در ازاي آن مبلغي بپردازد، با اجرت المثل مواجه خواهيم شد.
تفاوت بين دستمزد پرداخت نشده و معوقه:كلمه آجور در ادبيات به معناي اجاره است. در واقع معوقه به اجاره پرداخت نشده توسط مستاجر ملكي مانند مغازه، خانه و ... اطلاق مي شود كه در واقع دعاوي مربوط به اجرت المثل زماني تشكيل مي شود كه مستاجر اجاره بهاي تعيين شده در قرارداد را پرداخت نكند.
در اين موارد حقوقي شاكي ديگر نيازي به كارشناس ندارد و مستاجر قطعا به پرداخت مبلغ مندرج در اجاره نامه محكوم مي شود. اما براي محاسبه اجرت المثل به كارشناس پرونده و جدول نياز داريد. زيرا اين ادعاها خارج از قرارداد بوده و براي تعيين ميزان دقيق خسارت نياز به كارشناس است.نكات مهم مرتبط با جدول محاسبه پاداش عمل:در زمينه تشكيل پرونده مربوط به اجرت المثل شرايط زير الزامي است. در غير اين صورت امكان پيگيري پرونده براي شما وجود نخواهد داشت.
1- شخص انجام دهنده يا انجام دهنده، قصد بلاعوض يا قصد انفاق نداشته باشد.
2- براي كار يا عمل انجام شده (به صورت كار اداري، عملي و ...) يا همان اجرت (اجرت) عرف وجود دارد.
3- عمل يا كار مورد نظر به دستور شخصي كه براي او انجام شده است انجام شده است. به عبارت ديگر كارفرما از فرد خواسته است كه فعاليت يا اقدامي را انجام دهد.
معمولاً براي اخذ جدول محاسبه اجرت المثل عمل بايد به دفاتر قضايي مراجعه و پس از طرح دعوي اقدام يا فعاليت انجام شده در دادگاه را شرح دهيد. در مرحله بعدي كارشناس مربوطه آن را بررسي كرده و قيمت دقيق عمل شما را مشخص مي كند.
بررسي جدول محاسبه دستمزد ازدواج:طبق قانون هيچ فعاليت يا اقدامي بدون پرداخت هزينه نيست و اقدامات همه افراد به رسميت شناخته مي شود. اما در زندگي زناشويي بين افراد، چه شرعاً و چه شرعي، وظايف و تكاليفي بر دوش آنهاست كه پاداشي براي آنها وجود ندارد. اما به موجب تبصره ماده 336 قانون مدني جمهوري اسلامي:
در صورتي كه زوجه كارهايي را انجام دهد كه شرعا و قانون وظيفه او نيست و اين كارها به دستور زوج بوده و موارد فوق را در دادگاه ثابت كند، دادگاه حكم به پرداخت اجرت المثل مي كند. انجام شده.
توجه داشته باشيد كارهايي مانند نظافت، آشپزي، شيردهي و ... كه شرعاً و شرعاً بر عهده زن است مشمول دستمزد متعارف نمي باشد.نكات مربوط به جدول محاسبه دستمزد ازدواج:دانستن برخي نكات مي تواند به شما كمك زيادي در به نتيجه رساندن پرونده كند. در ادامه مهمترين نكات مربوط به پرونده هاي تسويه نكاح ذكر شده است.
1- براي پرداخت اين هزينه نبايد طلاق از طرف زوجه مطرح مي شد. همچنين دليل طلاق نبايد مسائلي مانند تخلف زوجه از وظايف زناشويي و نيز مسائلي مانند بداخلاقي وي باشد.
2- فعاليت هاي منزل يا امور منزل نبايد به قصد خيريه باشد. زيرا در صورت اثبات اين موضوع در دادگاه، زن مستحق دريافت اجرت المثل نخواهد بود.



:: بازدید از این مطلب : 133
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی
هزینه سند خانه
یکی از نیازهای اساسی مردم برای زندگی تامین مسکن است. امروزه تامین مسکن و محل زندگی از طریق اجاره یا خرید آن انجام می شود. در ایران خرید خانه علاوه بر جنبه تامین محل زندگی، به عنوان یکی از راه های سرمایه گذاری، پس انداز و کسب سود نیز مورد استفاده قرار می گیرد تا قیمت آن به شدت افزایش یابد.
 
هر شخصی که اقدام به خرید خانه می کند باید سند یا قراردادی برای اثبات مالکیت خود داشته باشد. بنابراین اقدام مهمی که پس از خرید ملک باید انجام شود، انتقال رسمی سند از فروشنده به خریدار است.
 
موضوعی که در انتقال سند به نام خریدار و تنظیم سند رسمی وجود دارد، بحث هزینه های نقل و انتقال سند یا به اصطلاح سند خانه است.
معمولاً در فرآیند خرید خانه، طرفین قراردادهای بین خود و مبلغ پرداختی برای خرید خانه را از طریق سند فروش ثبت و می نویسند.
 
مبایعه نامه قراردادی است که طرفین معامله قبل از مراجعه به اداره ثبت و اقدام به انتقال رسمی سند از فروشنده به خریدار، با مراجعه به شرکت معاملات ملکی و در برگه های چاپی یا بین خود در صورت دست نویس و در آن نام و مشخصات کامل طرفین معامله، موضوع معامله، شرح مفصل ملک، وظایف و تعهدات طرفین، مبلغ قابل پرداخت، مبلغ پرداختی، زمان ذکر شده است. امضای قرارداد و تاریخ انتقال سند.
 
در اینکه بیع شرعاً بیع است یا تکلیف بیع، بین فقها اختلاف است. اما شکی نیست که امضای مبایعه نامه برای طرفین معامله لازم الاتباع است و باید به تعهداتی که پذیرفته اند عمل کنند. همچنین طرفین می توانند در مبایعه نامه مسئولیت پرداخت هزینه های انتقال سند را با توافق متقابل مشخص کنند.
 
پس از تنظیم مبایعه نامه، طرفین برای ثبت مبایعه نامه خود در سامانه جامع نرم افزاری و دریافت کد رهگیری به شرکت های رسمی و معتبر معاملات ملکی مراجعه می کنند. صدور کد رهگیری به معنای امن بودن تراکنش و یکی از مراحل ضروری و مهم برای مستندسازی منزل است.
از آنجایی که اخذ سند رسمی به نام خریدار خانه به دلایلی از جمله جلوگیری از انتقال ملک توسط فروشنده به دیگری و سلب مسئولیت فروشنده از تاریخ نقل و انتقال منزل بسیار حائز اهمیت است. خانه نسبت به پرداخت مالیات اجاره یا عوارض سالیانه، لذا اکثر افراد در خرید و فروش مسکن به مبایعه نامه عادی قانع نمی شوند و با رعایت تشریفات و اقدامات قانونی نسبت به انتقال سند رسمی در دفاتر اسناد رسمی اقدام می کنند. .
 
انتقال سند در اداره ثبت و اخذ سند ملکی به نام خریدار مستلزم پرداخت برخی هزینه های ضروری از جمله هزینه انتقال سند بر اساس نرخ تعرفه هر سال است.
 
محاسبه هزینه سند خانه در سال 1401
از آنجایی که نحوه محاسبه هزینه سند خانه در دفترخانه در سال 1401 بر اساس ارزش معاملاتی ملک است، این هزینه برای هر خانه با توجه به ارزش معاملاتی آن متفاوت است.
 
هزینه سند خانه در سال 1401 برای همه خانه ها مبلغ ثابتی نیست اما هزینه انتقال سند با توجه به ارزش معاملاتی ملک که توسط اداره دارایی تعیین می شود تعیین می شود. ارزش معاملاتی ملک با توجه به معیارهایی از قبیل: ملک، نوع کاربری ملک، موقعیت و مساحت ملک، طبقه و ... توسط اداره املاک تعیین می شود.
 
دفاتر اسناد رسمی جدولی دارند که تعرفه های مربوط به هزینه های نقل و انتقال سند را با توجه به مواردی از قبیل: نوع مال از نظر منقول و غیرمنقول، نوع سند و میزان سند مشخص می کند.
 
هزینه سند خانه با در نظر گرفتن حق الامتیاز دفاتر اسناد رسمی و بر اساس تعرفه ۱۴۰۱ به شرح زیر می باشد:
 
مبلغ سند تعرفه
تا سقف 10 میلیون ریال 800 هزار ریال
تا 50 میلیون ریال نسبت به مازاد بر 10 میلیون ریال 120 در هزار
تا 100 میلیون ریال نسبت به مازاد بر 50 میلیون ریال 40 در هزار
تا 200 میلیون ریال نسبت به مازاد بر 100 میلیون ریال 20 در هزار
تا سقف 500 میلیون ریال نسبت به مازاد بر 200 میلیون ریال 12 در هزار
تا یک میلیارد ریال نسبت به مازاد بر 500 میلیون ریال 6 در هزار
بیش از یک میلیارد ریال نسبت به مازاد 3 در هزار آن
 
 
اینکه هزینه انتقال سند در جدول مثلاً 40 در هزار درج شده است یعنی به ازای هر هزار تومان 40 تومان اخذ می شود.
 
مسئول پرداخت هزینه مستندسازی خانه
مسئولیت پرداخت هزینه انتقال سند منزل در دفترخانه بستگی به نیت و اراده طرفین دارد و می توانند با توافق بین خود تعیین کنند که کدام یک از طرفین و حتی شخص ثالث هر هزینه را بپردازد. اما قانوناً در پرداخت هزینه های انتقال سند، هزینه حق الثبت با فروشنده است و در صورت پرداخت حق تکثیر مسئولیت با خریدار است.
 
پرداخت هزینه نقل و انتقال سند خانه بر اساس عرف منطقه یعنی آنچه مورد قبول اکثریت جامعه است قابل انجام است. لازم به ذکر است هزینه های انتقال سند به نام خریدار صرفا شامل حق التحریر و حق الثبت در اسناد رسمی نمی باشد و قبل از آن نیز باید هزینه هایی از قبیل: هزینه سالانه، مالیات اجاره و سایر هزینه ها پرداخت شود. . ، پرداخت شود.


:: بازدید از این مطلب : 124
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 19 فروردين 1402 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 8 صفحه بعد