نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی

حضانت فرزند بدون طلاق در تهران همانطور كه مي دانيد بحث حضانت فرزند معمولا پس از طلاق و جدايي والدين و يا فوت يكي از والدين كودك مطرح مي شود. اما اين سوال وجود دارد كه آيا مي توان حضانت فرزند را قبل از طلاق گرفت؟ اگر اين امكان وجود دارد، چگونه مي توان بدون طلاق حضانت را گرفت؟

تعريف حضانت كودك
حضانت يك اصطلاح عربي است و در قوانين ايران كه برگرفته از احكام اسلام است، براي مفهوم ولايت، نفقه و تربيت فرزند به كار مي رود. در موضوع حضانت، رشد جسماني كودك بيش از رشد بعد اخلاقي كودك مورد توجه قرار مي گيرد.
   طبق قانون 1168 هجري قمري، نگهداري و حضانت فرزندان به عنوان يك حق و وظيفه بر عهده والدين است. بنابراين هيچكس نمي تواند بدون دليل و دليل موجه و قانون و حكم دادگاه اين حق را از پدر يا مادر سلب كند. (ماده 1175 ق.م.)
همچنين با توجه به اينكه حضانت بر عهده والدين است، والدين نمي توانند از نگهداري، تأمين مالي و تربيت فرزند يا فرزندان خود اجتناب كنند و در صورت امتناع از نگهداري طفل، با تكليف قانوني مواجه مي شوند. (1172 بعد از ميلاد)
طبق ماده 1178 ق.م ابوين يعني پدر و مادر مكلفند طفل يا اولاد را به اندازه توانايي خود تربيت كنند و از آنها كوتاهي نكنند. يعني نسبت به تحصيل خود سهل انگاري و سهل انگاري نكنند.
بنابراين تا زماني كه پدر و مادر با هم زندگي مي كنند، حضانت فرزند يا فرزندان بر عهده هر دو است.اما هنگام جدايي طبق اصلاحيه ماده 1169 ق.م مصوب 1382: براي حضانت اولاد مادر تا سن هفت سالگي اولويت دارد و بعد از آن اولويت با پدر است مگر اينكه مصلحت كودك به چيز ديگري نياز دارد بعد از 7 سال تمام در صورت اختلاف با رأي دادگاه تكليف حضانت تعيين مي شود.
وقتي كودك به سن بلوغ رسيد (پسر 15 قمري، دختر 9 سال) مي توانند انتخاب كنند كه با كدام يك از والدين خود زندگي كنند. در هر صورت تأمين مخارج و نفقه فرزند با پدر است.
در صورت فوت يكي از پدر و مادر بر اساس ماده م 1171 ق.م.حضانت با پدر يا مادري است كه در قيد حيات است و اگر پدر فوت كرده باشد و براي طفل قيم معين كرده باشد حضانت همچنان با او خواهد بود. مادر، مگر اينكه مادر شرايط لازم براي حضانت را نداشته باشد و طبق نظر دادگاه، حضانت مادر به نفع طفل نباشد.
اما اگر پدر و مادر هر دو فوت كنند، حضانت طفل به عهده جد پدري است و اگر در قيد حيات نباشد، حضانت طفل به ترتيب ارث بر عهده نزديك ترين فرد خانواده است.
حضانت فرزند بدون طلاقبا توجه به توضيحات ارائه شده، معمولاً بحث حضانت پس از طلاق يا فوت يكي از والدين يا هر دو مطرح مي شود، اما قبل از طلاق، حضانت به عنوان يك حق و تكليف قانوني بر عهده پدر و مادر است.
با اين حال، ممكن است قبل از طلاق نيز شرايطي مانند اختلافات خانوادگي يا عدم صلاحيت والدين وجود داشته باشد كه موضوع حضانت فرزند را مطرح كند.
در اين موارد شرايط قانوني خاصي وجود دارد كه به موجب آن حضانت يكي از والدين يا هر دو توسط دادگاه سلب و به ديگري واگذار مي شود.
بنابراين، مسئوليت حضانت طفل يا فرزندان قبل از طلاق، هميشه بر عهده والدين است، مگر در شرايط خاصي كه نياز به تعيين تكليف حضانت باشد يا عدم صلاحيت يكي از والدين يا هر دو به تأييد دادگاه برسد.
در بحث حضانت، اصل بر رعايت مصلحت طفل است، بنابراين اگر مثلاً نحوه تربيت و نگهداري پدر به مصلحت طفل نباشد و در خطر باشد، هر يك از اقارب حتي مادر نيز مي تواند براي سلب حضانت از پدر به دادگاه مراجعه كند. به همين ترتيب امكان درخواست حضانت از طرف پدر براي مادر وجود دارد. به همين ترتيب هيچ يك از والدين حق حضانت را ندارند و به درخواست بستگان يا اولياي دم حق حضانت از آنها سلب مي شود.
مستند اين راي ماده 1173 قانون مدني است كه مواردي از ابطال و تغيير حضانت را بيان مي كند. در اين ماده آمده است: هر گاه سلامت جسماني يا تربيت اخلاقي طفل به دليل عدم مراقبت يا انحطاط اخلاقي پدر يا مادري كه طفل تحت حضانت اوست در خطر باشد دادگاه مي تواند از بستگان طفل درخواست كند. يا قيم او يا به درخواست رئيس قوه قضائيه هر تصميمي را كه براي حضانت طفل مقتضي و ضروري بداند اتخاذ كند.

 



:: بازدید از این مطلب : 118
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی

 

اجراي جهيزيه در تهران اگر مي خواهيد از طريق شوراي حل اختلاف درباره نحوه اجراي مهريه اطلاعاتي كسب كنيد، اين مطلب نوشته شده در اين زمينه را مطالعه كنيد.

دريافت جهيزيه با اجراي جهيزيهيكي از مسائل حقوقي مهم و بحث برانگيز كه به معضلي اجتماعي تبديل شده است، موضوع مهريه و اجراي مهريه است. با توجه به شرايط، قوانين و جزئيات مربوط به دريافت جهيزيه، قطعا براي اجراي مهريه و انجام مراحل قانوني نياز به مشاوره حقوقي و مراجعه به وكيل خوب و متخصص در زمينه مهريه وجود دارد.روش هاي دريافت مهريهزن مي تواند بعد از طلاق يا در طول زندگي با شوهر، مهريه خود را مطالبه كند. با توجه به مراحل قانوني و مدت زمان دريافت مهريه، بهتر است حتي الامكان مهريه به صورت توافقي دريافت شود، اما در صورت عدم تمايل مرد به پرداخت مهريه، زن بايد از روش هاي قانوني براي دريافت مهريه استفاده كند. مهريه
اولين و بهترين راه براي دريافت جهيزيه اجراي آن از طريق اداره ثبت است. زوجه مي تواند با مراجعه به اجراي ثبت، اموال زوج را مصادره كند و بدين ترتيب از انتقال اموال خود به ديگري جلوگيري كند. يكي ديگر از راه هاي دريافت مهريه در صورت عدم وجود شرايط اقدام از طريق ثبت و در صورت نرسيدن به نتيجه از طريق دادگاه است.
از ديگر راه هايي كه زوجه مي تواند براي فشار بر مرد و گرفتن مهريه استفاده كند، ترك مرد ممنوع است. به اين صورت كه اگر مهريه عندالمطالبه باشد و مرد تمكن مالي كافي براي پرداخت مهريه داشته باشد و باز هم مهريه زوجه را نپردازد، زوجه مي تواند از طريق اداره ثبت احوال او را به اجبار از خارج شدن منع كند. . براي پرداخت مهريهراه ديگر اين است كه اگر ارزش مادي مهريه زن زير 20 ميليون تومان باشد، مي تواند از طريق شوراي حل اختلاف، مهريه خود را مطالبه كند. اگرچه معمولاً محدوديت هاي شوراهاي حل اختلاف باعث مراجعه بيشتر افراد به دادگاه مي شود، اما اقدام از طريق شوراي حل اختلاف مزايايي نيز دارد.
با اقدام از طريق شوراي حل اختلاف، رسيدگي كوتاهتر مي شود و متقاضي در نوبت نمي ماند، اما اگر مبلغ مهريه بالاي 20 ميليون باشد، بهتر است از ديگر راه هاي قانوني ذكر شده براي اجراي مهريه استفاده شود.
مراحل اخذ جهيزيه از طريق شوراي حل اختلافرسيدگي به دعاوي خانواده از قبيل مطالبات مهريه، تمكين، حضانت و نفقه طبق ماده ۴ قانون حمايت خانواده در صلاحيت دادگاه خانواده است. اما رسيدگي به دعاوي مربوط به مهريه، جهيزيه و نفقه در صورت داشتن اين شرايط بايد در شوراهاي حل اختلاف مطرح شود.
در صورتي كه ميزان مطالبات مربوط به مهريه، نفقه و مهريه تا سقف 20 ميليون تومان باشد.در صورتي كه قبل از اقامه دعواي مذكور، دادخواست طلاق داده نشده باشد، زيرا دادخواست طلاق در صلاحيت دادگاه خانواده است.بنابراين اگر دادگاه خانواده حكم طلاق صادر كند در همان حكم مهريه، مهريه و نفقه را تعيين مي كند و نيازي به رسيدگي شورا به اين دعاوي نيست.
رسيدگي به مطالبه مهريه در اين موارد با تقديم دادخواست به شوراي حل اختلاف آغاز مي شود. زوجه توجه داشته باشد كه در صورت عدم طرح دعواي اصلي مهريه ظرف مدت 10 روز از تاريخ صدور قرار تأمين مطالبه، با درخواست زوج، اموال از توقيف خارج مي شود.
با اقدام زوجه از طريق شوراي حل اختلاف براي مطالبه مهريه، در صورت ناتواني زوج در پرداخت مهريه، مي تواند با تقديم دادخواست طلاق، تقاضاي تقسيم مهريه كند.
وكيل مطالبه مهريهخانمي كه قصد دريافت مهريه خود را دارد بايد بداند كه بدون داشتن تجربه و دانش حقوقي نمي تواند به راحتي اين روند را طي كند، پس بهتر است از مشاوره و كمك وكيل متخصص در دعاوي بهترين و سريع ترين راه را براي دريافت مهريه انتخاب كند. از خانواده و جهيزيه استفاده كنيد.
براي انتخاب بهترين وكيل مهريه بايد عواملي مانند: دانش، تخصص، سابقه، حسن نيت، مهارت و تجربه وكيل را بررسي كند.



:: بازدید از این مطلب : 137
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی

 

نفقه چند ماه حبس دارد؟

يكي از سوالاتي كه در برخي اختلافات خانوادگي مطرح مي شود اين است كه نفقه چند ماهه است؟ در واقع در اين شرايط است كه جريمه هاي احتمالي در نظر گرفته شده براي عدم پرداخت نفقه براي طرفين اهميت پيدا مي كند. قانون نيز با پيش بيني احتمال وقوع چنين شرايطي تكليف اصحاب دعوا را به صراحت روشن كرده است.
جوهر زندگي زناشويي بر اساس تفاهم و مدارا است. زوجين بايد با گفتگوي منطقي مشكلات را حل كنند. آنها موظف به احقاق كامل حقوق يكديگر هستند.
اما گاهي ايرادي از طرف يكي از طرفين پيش مي آيد و تعادل زندگي آنها به هم مي خورد. در صورت عدم توافق بين زن و شوهر، قانون تصميم گيرنده خواهد بود. اما نفقه چيست كه عدم پرداخت آن مي تواند عواقبي داشته باشد.نفقه چيست؟طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدني، هر نوع نياز متعارفي كه زن داشته باشد، نفقه اوست. نفقه چند ماه حبس است؟ زماني به وجود مي آيد كه اين قانون ناديده گرفته شود. نيازهاي در نظر گرفته شده در قانون شامل نيازهاي متعارف و متناسب با موقعيت و شأن زن است. يعني ملاك قانوني براي تعيين حدود يا ميزان و ميزان نفقه زن به شأن و منزلت و موقعيت اجتماعي او مربوط است.
مثلاً اگر زني هميشه خادم داشته است، خادم بودن نيز جزء نفقه او محسوب مي شود. در صورت داشتن اولاد به فرزندان آنها نيز نفقه تعلق مي گيرد. به طور كلي مي توان گفت كه اين حق قانوني شامل موارد زير است:
هزينه هاي مسكنهزينه هاي پوشاكهزينه هاي غذاتامين وسايل و اثاثيه منزلهزينه هاي پزشكي و بهداشتيهزينه هاي كامل زندگي كودكانهزينه هاي تحصيل كودكاننفقه بر عهده كيست؟طرح اين سوال كه نفقه زندان چند ماه فقط مربوط به مرد خانواده يعني شوهر يا پدر خانواده است. زيرا قوانين و احكام شرعي در كشور پرداخت نفقه زن و فرزندان خانواده را بر عهده مرد خانواده قرار داده است. طبيعتاً وقتي در قانون كشور انجام كاري به عنوان يكي از وظايف شخص باشد، موظف به انجام كامل آن وظيفه است.
بنابراين اگر آن عمل ترك شود يا در انجام آن سهل انگاري شده باشد، مقصر مجرم شناخته مي شود. در اين صورت طبيعي است كه مجرم به مجازات مقرر در قانون محكوم شود.
عدم پرداخت نفقه نيز خلاف قانون است و مقصر بايد پاسخگوي اشتباهي باشد كه مرتكب شده است. قانون و شرع حاكم بر كشور، مرد را موظف كرده است كه تمام توان خود را صرف نفقه زن و فرزندش كند. بر اين اساس فرد هر چقدر هم كه از نظر مالي ضعيف باشد بايد طبق قانون عمل كند. يعني در هر شرايطي بايد خود را ملزم به پرداخت اين حق شرعي و قانوني زن و فرزند بداند.نفقه چند ماه حبس است و حكم آن چيست؟قانون تعيين مي كند كه چند ماه حبس و چه مجازاتي براي آن در نظر گرفته شده است. مردي كه به دليل عدم پرداخت نفقه مجرم شناخته مي شود، مرتكب عمل ترك نفقه شده است. اين فرد بايد حبس را تحمل كند. قانون كشور ميزان حبس را در رابطه با زن و فرزند به صورت جداگانه تعيين كرده است.همسرهمانطور كه گفته شد، مرد موظف است مخارج معمول و متعارف زندگي همسرش را تامين كند. در واقع نفقه حقي است كه قانون براي زن پيش بيني كرده است تا زندگي او در حالت طبيعي و آسوده سپري شود. بنابراين در صورت عدم احراز اين حق، زن مي تواند با تقديم دادخواست به دادگاه شكايت كند. پس از تعيين ميزان نفقه، دادگاه مرد را ملزم به پرداخت آن مي كند.امتناع مرد از اجراي حكم دادگاه موجب حبس از 3 ماه و يك روز تا 5 ماه مي شود. حتي گزينه ديگري براي زنان وجود دارد، اگرچه شرايط خاصي وجود دارد. در صورتي كه ثابت شود مرد توانايي پرداخت اين حق قانوني را ندارد يا از قانون تبعيت نمي كند، زن مي تواند تقاضاي طلاق كند.



:: بازدید از این مطلب : 112
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی

 

آيا نفقه به صورت اقساطي پرداخت مي شود؟

نفقه زوجه با انعقاد صيغه بر عهده مرد است و به عنوان يك امر واجب، مرد موظف است هر آنچه را كه براي زندگي زن لازم است فراهم كند.نفقه شامل چه مواردي مي شود؟نفقه طبق متن ماده ۱۱۰۷ قانون مدني از نظر شرع و قانون شامل كليه نيازهاي متعارف و متناسب با وضعيت زن است. از مصاديق نفقه مي توان به مسكن، پوشاك، اثاثيه منزل، هزينه هاي بهداشت و درمان و در صورت نياز خدمتكار خانه اشاره كرد.نفقه با توجه به عواملي مانند: عرف جامعه، شرايط زندگي زن و ... مي تواند شامل موارد ديگري نيز باشد، علاوه بر زوجه، فرزندان و والدين مرد نيز طبق شرايطي كه قانون تعيين مي كند، مشمول نفقه محسوب مي شوند. مرد بايد نفقه خود را به صورت ماهانه تامين كند.
لازم به ذكر است كه وضعيت مالي زن در الزام مرد به تامين نفقه تاثيري ندارد و حتي اگر زن توانايي مالي داشته باشد، مرد بايد نفقه او را بپردازد. دادگاه است، زيرا در مورد نفقه براي همه افراد مبلغ مشخصي وجود ندارد. در تعيين ميزان و ميزان نفقه عوامل مختلفي از جمله: تمكن مالي مرد، عرف جامعه، حيثيت زن و... مؤثر است.
موضوع مهم در وجوب نفقه وجود دو شرط نكاح دائم و تسليم زن به مرد است. در عقد موقت مرد تعهدي به پرداخت نفقه ندارد مگر اينكه در زمان عقد شرط پرداخت نفقه باشد يا طرفين مبني بر پرداخت نفقه باشند.
در مورد شرط تمكين زوجه براي الزام به پرداخت نفقه، در ماده 1108 قانون مدني آمده است كه هر گاه زوجه از انجام وظايف خود امتناع كند و در رابطه زوجيت عمل نكند، مستحق دريافت نفقه نخواهد بود.
تمكين بايد به دو صورت عام و خاص از طرف زن انجام شود، تمكين عام به اين معناست كه زن در خانه مشتركي كه شوهر براي سكونت انتخاب كرده است زندگي كند و تمكين خاص به اين معناست كه زن بايد از شوهر خود اطاعت كند. در انجام وظايف زناشويي و عدم تمكين بدون عذر شرعي نشوز ناميده مي شود كه موجب عدم استحقاق زن به نفقه مي شود.
لازم به ذكر است كه طبق قانون اگر زني در خانه شوهر زندگي كند جان، جسم و حيثيت او به خطر مي افتد، زن مي تواند خانه مستقلي انتخاب كند و همچنان حق دريافت نفقه را داشته باشد.
نحوه تقسيم نفقههمانطور كه گفته شد پرداخت نفقه براي مرد واجب است اما قانون براي كساني كه توانايي مالي براي پرداخت نفقه ندارند شرايطي را تعيين كرده است.به اين معنا كه اگر فقر و ناتواني مرد در پرداخت نفقه همسرش باعث ناتواني او در پرداخت نفقه زن شود، مرد بايد نفقه خود را در دادگاه صالح ثابت كند تا بتواند براي تقسيم نفقه اقدام كند. توانايي مالي براي پرداخت نفقه را ندارد، او را معسر مي گويند.
به طور كلي بايد گفت كه در هر صورت نفقه اي كه بر عهده مرد است بايد بپردازد و در صورت ترك نفقه بدون دليل قانوني زن مي تواند از او شكايت كند و دادگاه مرد را ملزم به پرداخت آن مي كند. نفقه. حتي با توجه به اهميت پرداخت نفقه، قانون براي مردان به جرم ترك نفقه نيز مجازات حبس در نظر گرفته است.بنابراين مردي كه توانايي پرداخت نفقه جاري يا نفقه معوق (نفقه گذشته) را ندارد بايد دادخواست پرداخت نفقه را به دادگاه تقديم كند و با ارائه دلايل لازم و درخواست تقسيم نفقه اين نفقه را ثابت كند. در مورد اثبات اعسار مرد در دادگاه نهايتاً دادگاه با استناد به ماده 277 قانون مدني مبني بر اينكه حاكم مي تواند در مهلت عادلانه يا مهلت مديون نظر دهد. قسطي است و حكم تقسيم نفقه را صادر مي كند.   در صورت عدم پرداخت نفقه از سوي زوج، زوجه مي تواند به استناد ماده ۱۱۲۹ قانون مدني تقاضاي طلاق نمايد. در اين ماده آمده است كه در صورت امتناع زوج از دادن نفقه و عدم امكان اجراي حكم و الزام او به پرداخت نفقه، زوجه مي تواند براي طلاق به حاكم مراجعه كند و حاكم زوج او را مجبور به طلاق مي كند. در صورتي كه زوج قادر به پرداخت نفقه نباشد، زوجه مي تواند تقاضاي طلاق نمايد.بهترين وكيل نفقهكساني كه قصد دارند براي دريافت نفقه خود به دادگاه دادخواست يا شكايت كنند و يا براي تقسيم نفقه مي خواهند دادخواست ورشكستگي بدهند، لازم است ابتدا با وكيل متخصص در دعاوي خانواده يا وكيل نفقه مشورت كنند و در صورت لزوم با عقد قرارداد وكالت پرونده را به وكيل واگذار كنيد تا وكيل با تجربه و دانش حقوقي كه دارد بهترين راه را براي احقاق حقوق و دفاع از موكل خود انتخاب كند.



:: بازدید از این مطلب : 105
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی

 

آيا نفقه زن پس از فوت شوهر تعلق مي گيرد؟پرداخت نفقه به زوجه يكي از وظايف شرعي و قانوني است كه با عقد نكاح مانند بدهي بر عهده شوهر است و مسائل و مسائل حقوقي فراواني در مورد آن وجود دارد. يكي از سوالاتي كه در زمينه نفقه براي افراد مطرح مي شود اين است كه آيا نفقه زوجه پس از فوت شوهر تعلق مي گيرد؟نفقه چيست؟نفقه در اسلام يك مسئوليت مالي بر دوش مرد است كه شامل تأمين خوراك، پوشاك، مسكن، اثاثيه منزل، نيازهاي بهداشتي، درمان و نياز به استخدام خادم براي زن است و به طور كلي شامل تمام نيازهاي زن براي ادامه زندگي مي شود. . ، مي شود در مورد الزام مرد به نفقه، تأثيري بر استطاعت يا عدم تمكن مالي زن ندارد.
بر اساس آموزه هاي اسلامي، اگر مردي از پرداخت نفقه اجتناب كند، مرتكب گناه شده است و همسرش مي تواند از طرق قانوني حق خود را مطالبه كند.
در ماده 1107 قانون مدني، نفقه از نظر فقه اسلامي تأمين كليه نيازهاي متعارف و متناسب با وضعيت زن تعريف شده است، پرداخت نفقه زن به حدي اهميت دارد كه قانونگذار براي ضمانت پرداخت آن، در صورت استنكاف مرد از پرداخت حق مطالبه نفقه به صورت قانوني و حتي شكايت از آن را دارد و آن را به زن داده است و همچنين براي امتناع از پرداخت حبس در نظر گرفته است.
ميزان و ميزان مشخصي براي نفقه در شرع و قانون مشخص نشده است و تعيين ميزان آن با دادگاه است. دادگاه ميزان نفقه زن را با توجه به عواملي مانند آداب و رسوم، عادات مردم منطقه، وضعيت مالي مرد، وضعيت خانوادگي زن، نحوه زندگي زن قبل از ازدواج با مرد و ساير عواملي كه بر زندگي زن تأثير مي گذارد، تعيين مي كند. مقدار نفقه
مرد علاوه بر نفقه زوجه بايد نفقه فرزندان خود را نيز بپردازد، يعني نيازهاي عادي فرزندان خود را تامين كند. اگر پدر تمكن مالي كافي نداشته باشد يا فوت كرده باشد، جد پدري و در غياب او خانواده پدري بايد نفقه طفل را بپردازند كه ميزان آن را دادگاه تعيين مي كند.شرايط پرداخت نفقهشرايط پرداخت نفقه زوجه به شرح زير است:
عقد ازدواج دائم بين زوجين (ماده 1106 قانون مدني)اطاعت (عام و خاص) زن از شوهردر عقد موقت مرد ملزم به پرداخت نفقه نيست مگر اينكه شرط دريافت نفقه در عقد قيد شده باشد يا طرفين در زمان عقد مبني بر پرداخت نفقه توسط مرد داشته باشند.
لازم به ذكر است كه وضعيت مالي زن و شوهر در تكليف و تعهد مرد به پرداخت نفقه تأثيري ندارد، يعني حتي اگر مرد وضع مالي خوبي نداشته باشد يا زن از وضعيت مالي خوبي برخوردار باشد. وضعيت، عهده دار پرداخت نفقه است.
نكته مهم ديگري كه بايد بيان شود اين است كه اگر حضور زن و مرد در يك خانه ضرر جسمي، مالي يا ناموسي براي زن به همراه داشته باشد، زن مي تواند با حكم دادگاه و تمكين شوهر از اين امر، خانه مستقل بگيرد. شرط بر او واجب نيست، اما مرد همچنان مكلف به پرداخت نفقه است.
اما سوال مهمي كه در رابطه با نفقه مطرح مي شود اين است كه آيا در صورت فوت مرد باز هم نفقه به زن تعلق مي گيرد؟ پاسخ اين سوال در زير توضيح داده شده است.نفقه زن پس از فوت شوهردر مورد اينكه بعد از فوت مرد نفقه به زن تعلق مي گيرد يا خير؟ بايد گفت نفقه به زني كه شوهرش فوت كرده است در دو مورد تعلق مي گيرد:
1- با توجه به اينكه زن پس از فوت شوهر بايد 4 ماه و ده روز گواهي فوت را نگه دارد و در صورت حامله بودن بايد گواهي فوت را تا زمان لقاح نگه دارد لذا مستحق نفقه خواهد بود. در اين مدت نيز و در صورت عدم دريافت نفقه مي تواند پس از فوت شوهر تقاضاي نفقه نمايد.
2- اگر زوجه در زمان حيات از شوهر تمكين كرده ولي نفقه نگرفته است، پس از فوت وي مي تواند براي دريافت نفقه گذشته خود اقدام كند و اين نفقه از اموال مرد قابل پرداخت است.
بنابراين زن پس از فوت مرد مي تواند نفقه او را مطالبه كند. نفقه زني كه شوهرش فوت كرده است مانند بدهي بر عهده مرد است و زن مي تواند اين حق را از اموال يا حتي مهريه شوهر بگيرد و از زوجيت و بازماندگان و وراث او مطالبه كند.نحوه مطالبه نفقه بعد از فوت شوهرطبق قانون مدني زن مي تواند از اموال شوهر متوفي خود مطالبه نفقه كند. نحوه مطالبه نفقه پس از فوت مرد توسط زوجه به دو صورت قابل انجام است:
تقديم دادخواست زن به دادگاه خانوادهشكايت زن از شوهر در صورت ترك انفاقپس از مرگ شوهرش، درخواست نفقه توسط ورثه شوهر مطرح و براي رسيدگي به دادگاه خانواده ارجاع مي شود. به اين ترتيب زن مي تواند پس از سپري شدن مدت فوت، هم نفقه فعلي و هم نفقه گذشته خود را دريافت كند.



:: بازدید از این مطلب : 105
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی

 

هزينه ثبت مهريه 

در سال هاي اخير يكي از مشكلات مربوط به طلاق در ايران بحث مهريه هاي سنگين و زنداني شدن مردان به دليل ناتواني در پرداخت مهريه است.
به همين دليل يكي از راه هاي پيشنهادي دولت براي حل اين مشكل ارائه طرح اصلاح قانون نحوه اجراي جرايم مالي و مهريه است. بر اساس اين طرح زوجين ملزم به پرداخت مبالغي تحت عنوان حق الثبت جهيزيه هستند كه در صورت تصويب اين مبالغ مي تواند بسيار سنگين باشد.
حتما خبرهايي از قانون جديد حق الثبت جهيزيه شنيده ايد. با توجه به اهميت اين موضوع در تعيين ميزان مهريه، گروه حاميان عدالت در اين مقاله ابتدا توضيحات لازم را در خصوص حق الثبت مهريه و سپس ميزان و محاسبه هزينه ثبت نام مهريه در صورت سكه در سال 1401.
براي اطلاع از قانون جديد حق الثبت مهريه مي توانيد ادامه اين مقاله را مطالعه كنيد.حق ثبت مهريهحق ثبت مهريه كه اين روزها زياد از آن صحبت مي شود، براي اولين بار در طرح اصلاح قانون نحوه اجراي احكام مالي و مهريه مطرح شد.
بر اساس اين طرح زوجين هنگام مراجعه به دفاتر رسمي براي ثبت عقد ازدواج بايد بخشي از جهيزيه را پرداخت كنند كه مبلغي به نام حق ثبت جهيزيه است كه در ادامه توضيح داده شده است.
طبق قانون وجوهي كه دفاتر اسناد رسمي از مراجعين دريافت مي كنند چهار نوع است كه عبارتند از: حق الثبت، حق مؤلف، ماليات و ساير وجوه قانوني.
حق الثبت يا حق الثبت يكي از وجوه مذكور است كه دفاتر اسناد رسمي در زمان تنظيم سند از كساني كه نسبت به تنظيم سند اقدام كرده اند اخذ مي شود و نرخ آن در قانون مشخص شده است. سه نوع حق ثبت وجود دارد: حقوق ثبت املاك، حقوق ثبت اسناد و ساير حقوق ثبتي.
بنابراين هزينه ثبت جهيزيه مبلغي است كه در زمان ثبت ازدواج و تنظيم سند براي ثبت سندي كه مبلغ مهريه در آن لحاظ شده است توسط دفاتر رسمي ازدواج وصول مي شود. بحث حق ثبت مهريه قبل از طرح اصلاح قانون اجراي احكام محكوميت مطرح نبود و از اين رو با طرح اين موضوع بحث هاي زيادي در موافقت و مخالفت با اين موضوع مطرح شده است.موافقان اين طرح معتقدند تعيين حق ثبت مهريه و الزام زوجين به پرداخت آن مي تواند از تعيين مهريه هاي سنگين جلوگيري كرده و در نتيجه اين طرح از تعداد زندانيان مهريه بكاهد.
اما مخالفان اين طرح معتقدند از آنجايي كه در كشور ما تنها ابزار دريافت حقوق مالي و حق طلاق براي زنان مهريه است، حذف اجباري اين حق جايگاه حقوقي آنان را تضعيف خواهد كرد.آنها معتقدند اين طرح تنها به عنوان مسكن موقت مي تواند موثر باشد و تصويب آن مي تواند مشكلات عديده اي را براي زوجين و به ويژه زنان ايجاد كند و مانعي جدي براي ازدواج جوانان باشد و حتي باعث عدم ثبت ازدواج "رسمي" شود. و گرايش به ثبت ازدواج عادي به ويژه در مناطق دورافتاده يا مناطقي كه مهريه هاي بالا مرسوم است و در نهايت باعث تضييع حقوق زنان مي شود.
در مجموع به نظر مي رسد اين طرح راهكار مناسبي براي رهايي مردان از حبس نيست و ضمانت پرداخت مهريه توسط مرد را كاهش مي دهد. در واقع تصويب اين طرح نشان از بي توجهي نمايندگان مجلس به نقش «جهيزيه» در جبران خلأهاي قانوني زنان در زندگي مشتركشان دارد.
در حالي كه حقوق زنان در زندگي مشترك براي اصلاح موضوعاتي مانند: حق كار، حق تحصيل، خروج از كشور و مواردي از اين قبيل كه بعد از ازدواج نياز به اجازه شوهر دارد، بررسي نمي شود، بنابراين اين طرح براي مدتي خوب است. كه تعادل در حقوق زن و مرد برقرار شود.محاسبه حق الثبت مهريه ۱۴۰۱بر اساس پيشنهاد جديد هزينه ثبت سكه به عنوان مهريه در سال 1401 به شرح زير محاسبه مي شود.
مهريه تا 14 سكه: بدون حق ثبتمهريه 14 تا 100 سكه: 4 دهم قيمت سكهمهريه 100 تا 200 سكه: 2 درصد قيمت سكهمهريه 200 سكه به بالا: 15 درصد قيمت سكههزينه ثبت نام به اين صورت محاسبه مي شود كه تعداد سكه در قيمت روز آن ضرب شده و با توجه به تعداد سكه، مبلغ درصد مشخص شده به عنوان حق ثبت تعيين مي شود.
البته اين طرح هنوز به قانون تبديل نشده است و در صورت تصويب هزينه ثبت مهريه مانند ساير هزينه هاي ثبتي از طريق دستگاه هاي كارتخوان در دفاتر اسناد رسمي پرداخت مي شود.
لازم به ذكر است كه بر اساس اين طرح پرداخت حق الثبت جهيزيه برابر است يعني نصف آن به عهده زوجين است و هر يك از زوجين 50 درصد مهريه را به عهده دارند.هزينه مصرف قابل ذكر است كه بر اساس اين طرح مسئول پرداخت با توافق طرفين قابل تغيير مي باشد. يعني در صورت توافق زوجين كه حق ثبت مهريه بر عهده يكي از آنهاست منع قانوني ندارد.



:: بازدید از این مطلب : 114
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی

حداقل و حداكثر نفقه در سال 1401 چقدر است؟حداقل و حداكثر نفقه در سال 1401 يكي از موارد قانوني است كه ممكن است به شما مربوط باشد. اين موضوع به خانواده ها كمك مي كند تا ميزان حقوقي را كه قانون و شرع براي آنها در نظر گرفته است بدانند. دانستن اين امر براي زنان و كودكاني كه نفقه مي گيرند مهم است. چون به حقوق خود پي مي برند. مردي كه ملزم به پرداخت نفقه است با دانستن اين موضوع مي تواند مديريت مالي مناسبي داشته باشد.
زيرا نفقه زن و فرزند حقي است، قانوني كه مرد در هر شرايطي موظف به انجام آن است. براي روشن شدن بهتر اين موضوع ابتدا بايد قانون نفقه را بررسي كنيد.قانون نفقه چيست؟قانون و شرع براي مرد تكليفي تحت عنوان نفقه تعيين كرده است. حداقل و حداكثر نفقه در سال 1401 مشمول همين قانون است. اين تكليف شرعي و شرعي ايجاب مي كند كه مرد تمام مخارج عادي يك زندگي را تامين كند. او موظف است مخارجي را كه براي زندگي زن و فرزندش لازم است بپردازد. در واقع بر اساس شرع و شرع تامين تمام نيازهاي اعضاي خانواده بر عهده مرد است.
اين حق قانوني آنقدر براي قانون و شرع مهم است كه اجراي آن را با ضمانت اجرايي تلفيق كرده اند. به اين ترتيب اگر مردي با وجود داشتن توان مالي كافي از پرداخت آن امتناع كند مجازات مي شود. اين مجازات مي تواند به حبس از چند ماه تا 2 سال منجر شود. البته در رابطه با زوجه و فرزندان نيز بايد شرايطي براي نفقه براي آنها وجود داشته باشد.شرايط براي زنانزن مي تواند تقاضاي نفقه اي را كه داراي 3 شرط باشد ارائه كند. اين 3 شرط عبارتند از:
قرارداد دائم:فقط در صورتي كه زن در عقد موقت اين حق را شرط كرده باشد، نفقه به او تعلق مي گيرد. در غير اين صورت نمي تواند مطالبه نفقه كند.اطاعت كنيد:زن اين حق قانوني و شرعي را دارد كه خواسته هاي شرعي و شرعي شوهرش را برآورده كند. اگر مرد بتواند خلاف آن را ثابت كند، قانوناً تكليفي به پرداخت نفقه نخواهد داشت. در اين صورت مرد حتي با ارائه دلايل مستند به عدم تمكين زن مي تواند تقاضاي طلاق كند.نه تنقلات:نشزه اصطلاحي است براي زناني كه به اصطلاح خودخواه هستند. يعني نه از شوهرشان اطاعت مي كنند و نه به اصول خانواده پايبند هستند. مثلا وارد شغلي مي شوند كه اصلا با شرايط خانوادگي شان سازگار نيست. عدم توجه به همسر و خواسته هاي او نيز از ديگر نشانه هاي عدم تناسب اندام است.شرايط براي كودكانپدر خانواده بايد تمام هزينه هاي فرزندان ذكور خود را تا رسيدن به سن 18 سالگي پرداخت كند و بعد از 18 سالگي براي دريافت نفقه بايد مشغول به تحصيل باشند. در اين صورت هزينه تحصيل آنها نيز با پدر است.
براي فرزندان دختر شرط سني وجود ندارد. تا زماني كه دختر خانواده ازدواج نكرده باشد، پدر موظف به پرداخت هزينه زندگي او خواهد بود. اين هزينه ها شامل مسكن، خوراك و پوشاك، تحصيل، هزينه سفر، امكانات رفاهي و خدمات بهداشتي و درماني است. مثلاً اگر زني دادخواست مطالبه نفقه داده باشد به موارد زير در رابطه با او رسيدگي مي شود:
تحصيلاتموقعيت اجتماعي و خانوادگيكارزيباييحداقل و حداكثر نفقه در سال 1401 براي هر زن متفاوت است. اين موضوع نمي تواند مبلغ ثابتي در رابطه با نفقه فرزند باشد. زيرا خانواده ها در سطوح مالي متفاوتي قرار دارند و منابع مالي مردان نيز متفاوت است. در واقع يكي از عوامل تعيين كننده در تعيين ميزان نفقه، توانايي مالي مرد است. زيرا اگر قانون ثابت كند كه مرد توانايي مالي خاصي دارد، فقط به همان ميزان براي او نفقه تعيين مي شود.
به طور كلي زن و شوهري كه با هم زندگي مي كنند به خوبي از توان مالي خانواده خود آگاه هستند. اما اگر از روي بي اعتمادي باشد زن مي تواند دادخواست نفقه بدهد تا دادگاه در مورد ميزان آن تصميم گيري كند.



:: بازدید از این مطلب : 107
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 19 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی


بهترين وكيل ملكي در تهران
به نظر ما بهترين وكيل ملكي، وكيلي است كه ساختار و چارچوب دادگاه هاي ملكي را بشناسد، پرونده را به خوبي بشناسد و با شما و پرونده شما همدردي كند. وكيلي كه مي تواند شما را در دادگاه جلب كند.
وكيل مدني، وكيل پايه يك دادگستري است كه داراي تجربه و تخصص در قوانين مدني و دعاوي و رويه مراجع قضايي در رسيدگي به دعاوي مدني است.
امروزه به دليل پيچيدگي انواع قراردادها و معاملات ملكي اعم از خريد و فروش و اجاره ملك و عدم آگاهي مردم از قوانين املاك، مشكلات و اختلافات زيادي در انجام معاملات بين طرفين قرارداد و غيرمنقول به وجود مي آيد. معاملات ملكي كه گاهي براي حل اين اختلافات طرفين را ملزم به مراجعه به مراجع قضايي مي كند.
وكيل ملكي مي تواند افراد را در جهت انجام صحيح معاملات ملكي يا انعقاد قراردادهاي ملكي به صورت قانوني راهنمايي و مشاوره دهد و حضور وكيل مجرب املاك در هنگام عقد قرارداد يا معاملات ملكي به كاهش اختلافات كمك مي كند. بين طرفين پس از انجام معاملات. انجام دادن
وكيل ملكي با توجه به تجربه و تخصص خود در مشاوره و پيگيري پرونده هاي ملكي مي تواند با قبول وكالت موكل در دعاوي ملكي، احتمال موفقيت موكل را در پرونده افزايش دهد.
يك وكيل املاك مي تواند در تمام دعاوي املاك كار كند و وكالت بپذيرد يا به مشتريان مشاوره و راهنمايي كند. دعاوي ملكي به طور كلي به سه دسته تقسيم مي شود كه عبارتند از:
1- دعاوي مالكيت حقوقي
2- دعاوي اموال جزايي
3- مطالبات ملكي ثبت شده
دعاوي حقوقي ملكي چيست؟
يكي از انواع دعاوي ملكي، دعاوي حقوقي ملكي است كه انواع مختلفي دارد. دعاوي ملكي به دليل عدم آگاهي مردم از قوانين املاك قانوني است و در اين دعاوي جرمي صورت نگرفته است. حال به چند مورد از مهم ترين دعاوي ملكي اشاره مي كنيم كه يك وكيل ملكي مي تواند به عنوان وكالت براي حل و فصل و پيگيري پرونده قبول كند. كه شامل :

1- در صورتي كه سازنده براي تامين بخشي از هزينه ساخت پروژه ساختماني با گرو گذاشتن ملك وام بانكي گرفته باشد در اين صورت ملك در رهن بانك خواهد بود و فروشنده بايد قبل از فروش ملك ابتدا بدهي خود را پرداخت كند. و تنظيم سند رسمي به بانك پرداخت كنيد و پس از پرداخت وام مسكن ملك را بفروشيد.
در صورتي كه فروشنده يا سازنده ملك (در عقد مشاركت ساختماني) قبل از تنظيم سند رسمي، ملك را به رهن سپرده باشد، اما به تعهد خود عمل نكند، مالك يا خريدار مي تواند با وكالت ملكي. وكيل، براي تعهد شكايت كنيد. براي بالا بردن وام مسكن در مقابل سازنده.
2- در صورتي كه خريدار و فروشنده در مبايعه نامه تاريخ تنظيم سند رسمي را در دفترخانه قيد كرده باشند و فروشنده در تاريخ تعيين شده در دفترخانه حاضر نشود خريدار مي تواند تقاضاي عدم حضور فروشنده نمايد. از اداره ثبت؛ همچنين در صورتي كه خريدار و فروشنده تاريخ تنظيم سند رسمي را تعيين نكرده باشند، خريدار مي تواند از فروشنده تقاضاي حضور در دفترخانه را در زمان تعيين شده جهت تنظيم سند رسمي نمايد و در صورت عدم مراجعه فروشنده. در تاريخ تعيين شده در دفتر حاضر شود، خريدار مي تواند گواهي عدم حضور خود را بگيرد. خريدار بهتر است راهنمايي ها و مشاوره هاي لازم را از يك وكيل ملكي در اين زمينه دريافت كند و سپس نسبت به طرح دعواي الزام فروشنده به تنظيم سند رسمي اقدام كند تا بتواند از فروشنده شكايت كند. آگاهي از قوانين و رويه هاي دادگاه.
مصوبه مجمع تجزيه طلبان چيست؟
صورت حريم سندي است كه املاك و حدود هر يك از واحدها و مشاعات ساختماني را مشخص مي كند و به اين ترتيب سهم هر يك از مالكان واحدها مشخص مي شود. گزارش مجمع تفكيكي از آن جهت حائز اهميت است كه مبناي صدور سند ملكي براي هر واحد خواهد بود و در صورت عدم دريافت گزارش مجمع تفكيك توسط سازنده ملك، سند رسمي براي واحدها صادر نمي شود. بنابراين در صورت استنكاف فروشنده يا سازنده از دريافت برگه مجمع تفكيك، خريدار بايد پس از مشاوره با وكيل مجرب املاك، دادخواستي مبني بر الزام فروشنده به اخذ برگه مجمع تفكيك ارائه دهد.



:: بازدید از این مطلب : 124
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی



در این مقاله به شما کمک می کنیم تا بدانید وکیل طلاق تضمینی چگونه می تواند به شما در روند جدایی از همسرتان کمک کند و مزایای استفاده از این وکیل در روند جدایی چقدر می تواند منجر به پیشرفت روند قضایی و قضایی شود. اخذ تصمیم قطعی طلاق برای شما
وکیل پایه یک دادگستری و یا حتی وکیل اینترنتی می تواند در تمامی زمینه های مرتبط با پرونده های حقوقی و کیفری فعالیت کند و بدون محدودیت وکالت بپذیرد و پرونده های مختلف را پیگیری و حل و فصل کند و وکیل طلاق تضمینی نیز از این قاعده مستثنی است. نیست؛ اما وکیل طلاق تضمینی به وکیلی گفته می شود که در زمینه طلاق و دعاوی مربوط به آن فعالیت داشته باشد و فقط در این زمینه فعالیت داشته باشد; از این رو با قوانین مربوط به طلاق و رویه مراجع قضایی در رسیدگی به پرونده های طلاق آشنایی کامل دارد و از آخرین قوانین طلاق آگاه است، از این رو وکیل طلاق تضمینی بهترین گزینه برای دریافت راهنمایی و مشاوره در خصوص پرونده های طلاق می باشد.
خدمات وکالت طلاق
- طلاق توسط زن

- طلاق از مرد

- طلاق توافقی

- مطالبه مهریه

- شرط تقسیم اموال

- حضانت، نفقه...

ثبت ازدواج دائم
مفهوم شرعی طلاق چیست؟
طلاق به معنای پایان قانونی ازدواج و جدایی زوجین از یکدیگر است و در نتیجه حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در زمان ازدواج وجود داشته از بین می رود.

طبق ماده 1139 قانون مدنی، طلاق مخصوص نکاح دائم است و زن در عقد منقطع با انقضای مدت یا فسخ نکاح از سوی شوهر طلاق می گیرد.

طلاق مانند نکاح با صیغه خواندن صورت می گیرد، اما بر خلاف نکاح جزء اقامه است، یعنی یک طرفه است و فقط توسط مرد انجام می شود; زیرا طبق قانون طلاق در ایران مرد حق طلاق دارد و هر زمان که بخواهد می تواند با تقدیم دادخواست طلاق زن خود را طلاق دهد.

انواع طلاق بر اساس رجوع به طلاق
امتناع در طلاق به معنای بازگشت مرد به زن پس از طلاق و ادامه زندگی مشترک در دوران طلاق است و با این اشاره ازدواج قبلی با تمام آثارش ادامه دارد و نیازی به ازدواج مجدد نیست.

طلاق بر اساس حق رجوع مرد به دو دسته کلی تقسیم می شود. که شامل:

1- طلاق بین (بدون ذکر)

2- طلاق رجعی

اگر تصمیم به ثبت دادخواست طلاق دارید اما نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید با وکیل طلاق تضمینی موسسه حقوقی دادارمان تماس بگیرید و از مشاوره رایگان بهره مند شوید.
مراحل طلاق توافقی در سال جدید
طلاق چیست و نظر وکیل طلاق چیست؟
طلاق باین طلاقی است که در آن مرد حق رجوع به زن را ندارد. رجوع مرد به زن در طلاق، اعم از اینکه عدّه داشته باشد یا نداشته باشد، جایز نیست. این نوع طلاق برخلاف طلاق رجعی است که در آن مرد در عده حق رجوع دارد.

انواع طلاق عبارتند از:

1- طلاق از زن باکره (زنی که بعد از ازدواج با او رابطه جنسی نداشته است)

2- طلاق دختر نابالغ (دختری که هنوز 9 سالش نشده است)

3- طلاق زن یائسه

4- طلاق طلاق

5- طلاق مبارک

6- طلاق ثالث یا طلاق سه گانه

7- نوع دیگری از طلاق وجود دارد که به آن طلاق شرعی می گویند. در این نوع طلاق، حاکم شرع، زن مردی را که نه نفقه او را می دهد و نه طلاق می دهد، طلاق می دهد.

در طلق باین، زن در ایام عده به مرد محرم نیست و احکام ازدواج مانند الزام به اطاعت از شوهر، ارث زوجین از یکدیگر، حرمت خروج از خانه. بدون اذن شوهر و تکلیف نفقه و مخارج شوهر شامل حال او نمی شود.
* نکته: در صورت حامله بودن زن، پرداخت نفقه او تا زمان تولد نوزاد بر مرد واجب است.

برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه طلاق، موسسه حقوقی دادارمان بهترین وکیل طلاق در تهران را به شما معرفی می کند.



:: بازدید از این مطلب : 111
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ابراهیم مشهدی


طلاق رجعی در تهران چیست؟ و نظر وکیل طلاق در مورد آن چیست؟
طلاق رجعی طلاقی است که در آن مرد می تواند تا زمانی که عقد به پایان نرسیده است بدون نوشتن عقد جدید به همسر خود رجوع کند. رجوع مرد به زن در چنین طلاقی ممکن است با گفتن یا انجام فعل صورت گیرد. در واقع اگر طلاق رجعی باشد نکاح به طور قطعی باطل نشده است و اگر زن در مدت طلاق تسلیم شوهر شود به او نفقه تعلق می گیرد در غیر این صورت نفقه تعلق نمی گیرد. در طلاق رجعی زن حق سکونت در خانه شوهر را دارد و حتی از او ارث می برد. چنین طلاقی را طلاق رجعی و چنین زن مطلقه ای را طلاق رجعی می گویند.

* نکته: مطلقه زوجه واقعی است. یعنی آنچه از ادله شرعی استنباط می شود این است که مطلقه رجیه زن واقعی در زمان عده است و تمام آثار ازدواج بر او و شوهرش وارد می شود. در نتیجه می توان به قاعده ای با عنوان «طلاق شرعی زوجه واقعی» اشاره کرد.
حقوق زوجین در طلاق رجعی چیست؟
همانطور که گفته شد بعد از طلاق رجعی رابطه زناشویی بین زن و شوهر به طور کامل از بین نمی رود و مرد می تواند در مدت طلاق به همسر خود رجوع کند بنابراین در طلاق رجعی زن و مرد هر دو حق دارند.

حقوق زوجین در طلاق رجعی عبارتند از:

1- در صورت فوت یکی از زوجین، طرف دیگر از او ارث می برد.

2- در طلاق رجعی نفقه زوجه تعلق می گیرد.

3- در صورت فوت یکی زوج ها، امکان غسل کردن وی توسط طرف مقابل وجود خواهد داشت.

4- زکات فطره ی هر زن در طلاق های رجعی  بر عهده طرف مرد است.

5- نزدیكی مرد در ایام طلاق رجعی، رجوع محسوب می شود، هر چند قصد رجوع نداشته باشد.
وکیل طلاق؛ انواع طلاق بر اساس دادخواست طلاق
اگر زن یا مردی تصمیم به طلاق بگیرد و بخواهد مانند سایر دعاوی از دادگاه تقاضای طلاق کند، ابتدا باید دادخواست طلاق بدهد. طبق قانون طلاق، بر اساس اینکه چه کسی دادخواست طلاق را در دادگاه خانواده می دهد و تصمیم به جدایی از همسر می گیرد، طلاق به دو دسته تقسیم می شود:

طلاق یکطرفه: وقتی فقط یکی از زوجین دادخواست طلاق می دهد و می خواهد از همسرش جدا شود و با تقدیم دادخواست طلاق از دادگاه تقاضای طلاق می کند، در این صورت طلاق یک طرفه است. طلاق یک طرفه به دو دسته تقسیم می شود:

* طلاق از زوجه

* طلاق از مرد

طلاق توافقی: زمانی که زن و مرد هر دو به طلاق رضایت دهند و بخواهند با طلاق به زندگی مشترک خود پایان دهند، طلاق توافقی خواهد بود.
طلاق دادن زن بدون دلیل
طلاق از زوجه
طبق قانون، زن حق طلاق ندارد و هر وقت بخواهد بدون دلیل نمی تواند از شوهر خود طلاق بگیرد و باید برای درخواست طلاق خود دلایل قانونی را به دادگاه خانواده ارائه کند.

زن برای اینکه بتواند شوهر خود را طلاق دهد باید یکی از شروط دوازده گانه عقد یا وکالت در طلاق یا یکی از شروط عسر و حرج مذکور در ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی را داشته باشد. یکی از الزامات و دلایل طلاق از سوی زن این است که یکی از قوانین و دلایل طلاق وجود داشته باشد. دلایل طلاق، دلایل مورد قبول دادگاه است که به عنوان جواز طلاق محسوب می شود; یعنی در شرایط خاصی زن می تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند مانند طلاق از طرف زن به دلیل عسر و حرج.

طلاق زن علاوه بر عسر و حرج با شروط دوازده گانه ضمن عقد امکان پذیر خواهد بود و زن می تواند با اثبات هر یک از موارد مندرج در عقد از دادگاه تقاضای طلاق کند.

همچنین زن می تواند با ابراز انزجار از شوهر و پرداخت مهریه، تقاضای طلاق کند، یعنی زن می تواند به دلیل بیزاری از شوهر در ازای مهریه یا با دادن پول بیشتر از مهریه، تقاضای طلاق کند. و در این صورت دادگاه به درخواست زن حکم طلاق صادر می کند.
طلاق از مرد
طبق ماده 1133 قانون مدنی، اختیار طلاق با مرد است و مرد حق طلاق دارد، یعنی مرد می‌تواند هر زمان که بخواهد، با دلیل موجه یا بدون دلیل، با تقدیم دادخواست، زن خود را طلاق دهد. برای طلاق از طرف مرد به دادگاه خانواده ولی دادگاه قبل از صدور حکم طلاق ابتدا تکلیف مسائل مالی و غیرمالی طلاق را که شامل مهریه، نفقه همسر، نفقه ایام عقد، رجوع می‌شود، تعیین می‌کند. مهریه، تقسیم اموال زوج در طلاق، حضانت طفل و حق ملاقات با طفل پس از طلاق و زوج برای اجرا و ثبت طلاق ابتدا باید حقوق مالی زوجه را بپردازد. ذکر شده.

البته در پرداخت فاینانس
حقوق زوجه در طلاق از طرف مرد، همچنین لازم به ذکر است که در صورتی که مرد توانایی مالی برای پرداخت یکجای حقوق مالی زوجه را نداشته باشد، می تواند با تقدیم دادخواست از دادگاه تقاضای تقسیم مهریه و نفقه کند. دادخواست عدم پرداخت معوقات و سایر حقوق مالی زوجه و پس از اتخاذ تصمیم دادگاه در این مورد به درخواست زوج، حکم طلاق یا گواهی عدم امکان سازش را صادر می کند.

یکی از نکات مهمی که در طلاق باید مورد توجه مرد قرار گیرد دلایل طلاق مرد است زیرا اگر مردی بخواهد با دلیل موجهی مانند نشوز زن خود را طلاق دهد نیمی از دارایی مرد در اختیار مرد قرار نمی گیرد. زن در طلاق

با دادن وکالت به بهترین وکیل طلاق در تهران می توانید بدون سردرگمی در دادگاه به خواسته خود که طلاق است برسید و در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید.



:: بازدید از این مطلب : 110
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 اسفند 1401 | نظرات ()